Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2013 » Квітень » 12 » Аби зберегти багатолітні сосни, мешканці Ірпеня збираються достукатись до Януковича
2:03 AM
Аби зберегти багатолітні сосни, мешканці Ірпеня збираються достукатись до Януковича
Громадськість міста Ірпеня заявляє про готовність звернутись до президента, прем'єр-міністра, Верховної Ради України, голів політичних партій з вимогою втрутитися в ситуацію й зупинити земельний "дерибан" та знищення унікальних зелених зон у місті .

Про це Gazeta.ua повідомив голова правління "Громадського руху захисту зелених зон Київщини" Лаврентій Кухалейшвілі.

Зокрема, він зазначив, що 6 квітня в Ірпені відбудуться громадські слухання на тему: "Перспективи розвитку Ірпеня в контексті затвердженого Генерального плану розвитку міста". На захід запрошено міського голову Володимира Скаржинського, депутатів та місцеву громаду.

Разом з тим, за словами Кухалейшвілі, затверджений раніше депутатами міської ради новий Генеральний план розвитку міста Ірпінь іде всупереч низки законодавчих норм.



"У новому Генеральному плані наявні земельні ділянки рекреаційного призначення вже значаться як зони під забудову. Також сьогодні відбувається хаотична забудова Ірпеня всупереч дотримання основних будівельних норм", - наголосив активіст.



Крім того, велике занепокоєння у місцевої громади викликає відсутність розбудови об'єктів соціальної сфери.



"Вже сьогодні в дитячих групах нараховується по 40 і більше дітей. Загалом дефіцит місць в дитячих садках сягає 1,2 тис., а міська дитяча поліклініка досі розташовується у старому будинку з туалетом на дворі", - уточнив Кухалейшвілі.



Як наслідок, учасники громадських слухань будуть вирішувати питання щодо звернення до президента, голови Кабміну, Верховної Ради, а також до Генеральної прокуратури України та прокурора Ірпеня з вимогою оскаржити прийняття депутатами Ірпінської міської ради Генерального плану розвитку міста.



"Ми налаштовані вимагати від прокурора Ірпеня оскарження рішень Ірпінської міської ради щодо виділення ділянок під забудову на землях курортно-рекреаційного призначення та зонах зелених насаджень загального користування", - підкреслили громадські діячі.



Вони також мають намір вимагати від міських депутатів оприлюднення на офіційному сайті Ірпінської міськради всіх рішень стосовно виділення земельних ділянок юридичним та фізичним особам.

Слід зазначити, що боротьба за зелені зони в місті Ірпені триває вже не один рік. За цей час було зупинено будівництво в Парках героїв, дитинства, відпочинку ім. М.Стельмаха, активного відпочинку "Курган" тощо.



Місцеві активісти обіцяють діяти й надалі рішуче у справі захисту довкілля.

"Ми вже давно не стадо баранів, як нас звикла називати наша влада! Ми організована і рішучо налаштована громада. Ми не хочемо бачити, як наше місто перетворюється на суцільний будівельний майданчик, тому маємо намір повернути зелені зони місцевим мешканцям", - підсумував Кухалейшвілі.

Денис ТИМОШЕНКО

Джерело: http://gazeta.ua/articles/np/_abi-zberegti-bagatolitni-sosni-meshkanci-irpenya-zbirayutsya-dostukatis-do-yanuk/491420
Переглядів: 698 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту