Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2013 » Квітень » 12 » Адвокат розповів, як під Києвом "зливають" громадську активність
1:59 AM
Адвокат розповів, як під Києвом "зливають" громадську активність
Намагання окремих політичних діячів на тлі громадського протистояння в Ірпені (Київська область) провести референдум про відставку чинного мера міста Володимира Скаржинського є нічим іншим, як "блюзнірством і популізмом".

Таку думку Gazeta.ua висловив координатор громадського руху захисту зелених зон м. Ірпеня, адвокат Лаврентій Кухалейшвілі.

Активіст, зокрема, зазначив, що законодавством передбачений вичерпний перелік підстав для відставки міського голови.

"Він передбачений ст. 79 ЗУ "Про місцеве самоврядування", - уточнив Кухалейшвілі. - Депутати кричать про проведення місцевого референдуму щодо відставки мера і навіть почали збирати для цього підписи. Мені особисто смішно з тих людей, які, не знаючи законів України, намагаються щось робити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай тут граються діти!" - В Ірпені ледь не побились захисники парку і чиновники

Адвокат нагадав, що з прийняттям закону "Про всеукраїнський референдум" втратив чинність інший закон "Про всеукраїнський та місцеві референдуми".

"Таким чином злочинна влада позбавила громадян України права проводити місцеві референдуми. Виникає питання: на яких законодавчо визначених підставах хочуть провести референдум про відставку мера в Ірпені?" - поцікавився експерт.

Водночас, за словами Кухалейшвілі, найбільш реальним варіантом усунення мера Скаржинського від влади є таємне голосування за його відставку 2/3 складу чинної Ірпінської міської ради.

Разом з тим, активіст наголосив, що депутати цього ніколи не зроблять, адже наразі між ними триває боротьба за 2000 га зелених зон, які Ірпеню додали згідно генерального плану розвитку міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хочу, аби в Ірпені соціальний конфлікт переріс у військові дії" - активісту спалили машину

"Реальної відставки мера ніхто із депутатів не хоче, - пояснив він. - Той "спектакль", який влаштовують, є нічим іншим, як спробою зробити мера більш лояльним у питанні дерибану землі".

Адвокат також розтлумачив, для чого проводиться збирання підписів за проведення міського референдуму.

"Збирання підписів за проведення референдуму є нічим іншим, як спробою "злити" громадську активність. Бо люди, які підпишуться під такою вимогою, зрештою побачать, що це все скінчиться "пшиком" і, як наслідок, остаточно втратять надію змінити цю злочинну владу", - підсумував Кухалейшвілі.

Денис ТИМОШЕНКО

Джерело: http://gazeta.ua/articles/life/_advokat-rozpoviv-yak-pid-kievom-zlivayut-gromadsku-aktivnist/486365
Переглядів: 604 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту