Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2013 » Квітень » 5 » Перспективи розвитку міста Ірпеня в контексті затвердженого Генерального плану розвитку Ірпеня
6:16 PM
Перспективи розвитку міста Ірпеня в контексті затвердженого Генерального плану розвитку Ірпеня

Шановна громадо!
6 квітня 2013 року у місті Ірпінь в актовому залі ЗОШ №3 о 13-00, відбудуться громадські слухання на тему: «Перспективи розвитку міста Ірпеня в контексті затвердженого Генерального плану розвитку Ірпеня».
Громадські слухання відбудуться за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження», ГО Центр інноваційного розвитку «НАША ПЕРСПЕКТИВА», та за інформаційної підтримки КОГО «ГРОМАДСЬКИЙ РУХ ЗАХИСТУ ЗЕЛЕНИХ ЗОН КИЇВЩИНИ».
До участі у громадських слухань запрошені представники громадських організацій Ірпеня, Ірпінський міський голова Володимир Скаржинський, депутати міської ради, та всі небайдужі представники громади.
Затверджений депутатами міської ради новий Генеральний план розвитку міста Ірпінь (рішення № 2639-39-VI від 20 грудня 2012 р.) іде всупереч низки законодавчих норм. Так, порушена стаття 4 Закону України «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах»: «Органи місцевого самоврядування при прийнятті рішень про розроблення містобудівної документації та її затвердженні передбачають збереження та розширення не менш як на п’ять відсотків площ земельних ділянок рекреаційного призначення».
Однак в новому Генеральному плані існуючі земельні ділянки рекреаційного призначення вже значаться як зони під забудову. Крім того, в пункті 14 пояснювальної записки до Генерального плану констатується, що збільшуються землі курортно-рекреаційного призначення на 1% (з 2,9% до 3,9%), а також зелені насадження загального користування на 2% (з 0,9% до 2,9%). Що в сумі дає лише 3%.
Зазначимо також, що сьогодні відбувається хаотична забудова Ірпеня всупереч дотримання навіть основних будівельних норм. Зокрема, згідно пункту 3.13 ДБН 360-92 «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», «між довгими сторонами житлових будинків заввишки 2–3 поверхи треба приймати відстані не менше 15 м, а заввишки в 4 поверхи і більше – 20 м». В реальності ці відстані інколи сягають лише 5 метрів. Грубо порушуються також норми щодо озеленення територій, питома вага яких в межах забудови міст повинна становити не меншою 40%.
Зменшення площ зелених зон одночасно зі значним збільшенням кількості автомобілів, спричиняє погіршення стану атмосферного повітря в місті, а отже є посяганням на конституційне право людини «на безпечне для життя і здоров’я довкілля» (Стаття 50. Конституції України).
Велике занепокоєння викликає і відсутність розбудови об’єктів соціальної сфери. Вже сьогодні в дитячих групах нараховується по 40 і більше дітей. Загалом, дефіцит місць в дитячих садках сягає 1,2 тис., а міська дитяча поліклініка досі розташовується у будинку типу «шевченківська хата» з туалетом на дворі. Ігнорування даних проблем вже привели в місті Ірпені до соціального вибуху.
Крім того, подальше бездумне будівництво загрожує колапсом застарілим об’єктам водопостачання, каналізації, електромережам, які вже сьогодні працюють на межі свого ресурсу. Оновлення та ремонту потребують міські дороги, які на сьогодні нагадують місто після Великої відчизняної війни, у тому числі через масштабний розвиток будівництва.
У зв’язку з вищезазначеним учасники громадських слухань будуть вирішувати питання щодо:
1. Звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Верховної ради України, голів політичних партій з вимогою втрутитися в ситуацію та призупинити земельний дерібан в місті Ірпені та знищення унікальних зелених зон Ірпеня.
2. Звернення до Генеральної прокуратури України, прокуратури Київської області, прокурора Ірпеня з вимогою оскаржити прийняття депутатами Ірпінської міської ради Генерального плану розвитку Ірпеня. Вимагати від прокурора Ірпеня оскарження рішень Ірпінської міської ради щодо виділення участків під забудову на землях курортно-рекреаційного призначення та зонах зелених насаджень загального користування.
3. Звернення до депутатів Ірпінської міської ради з вимогою скасувати рішення про подовження терміну оренди під багатоповерхове житлове будівництво земельної ділянки на розі вулиць Полтавська та Дзержинського.
4. Вимагати від Ірпінської міської ради оприлюднення на офіційному сайті всіх рішень стосовно виділення земельних ділянок юридичним та фізичним особам відповідно до пункту 5 статті 6 закону України: «Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно». Також згідно пункту 1 статті 15 цього ж закону: «Розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати: нормативно-правові акти».
Бороться за Зелені зони в місті Ірпені триває вже не один рік! За цей час було зупинено будівництво в Парку «Героїв», Парку «Дитинства», Парку «Відпочинку» ім. М.Стельмаха, Парку активного відпочинку «Курган» та інших Зелених зонах. Нажаль незважаючи на резонанс який розповсюдився на всю України в зв´язку зі знищенням унікального міста, та питання повернення ціх Зелених зон громаді і надання їм статусу рекреаційно-паркової зони НЕ ВИРІШУЮТЬСЯ! Тому ми, налаштовані діяти більш рішуче! Ми вже давно не «стадо баранів, як нас звикла називати наша влада! Ми організована і рішучо налаштована ГРОМАДА! Правда і закон на нашій стороні тому ми незважаючи на всі перепони, яка чинить нам міська влада повернемо ці зони для відпочинку і оздоровлення місцевих мешканців. Ми не хочимо бачити, як наше місто перетворилося на будівельний майданчин. Ми хочимо відродити колишню славу курортного міста Ірпеня і створити з нього справжнє унікальнє історіко-культурне паркове місто! Запрошуємо всім небайдужих приєднатися до обговорення проблем міста на громадських слуханнях!

З повагою,

Голова правління КОГО
«ГРОМАДСЬКИЙ РУХ
ЗАХИСТУ ЗЕЛЕНИХ ЗОН
КИЇВЩИНИ» Лаврентій Кухалейшвілі

Переглядів: 1584 | Додав: Agent | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Володимир Паламарчук  
1
Це не Генеральний план розвитку, а Генеральний план ЗНИЩЕння Ірпеня!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту