Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2011 » Грудень » 22 » «Ніби то» генеральний план міста
7:04 PM
«Ніби то» генеральний план міста
Шановна громадо!
В черговий раз на нами ввідбулося знущання влади! Вчора міська влада без попереднього повідомлення провела громадські слухання на, яких затвердили «ніби то» погоджений з громадою генеральний план міста. Генеральний план розвитку міста Ірпеня - це дуже актуальна тема для Ірпінців і тому влада зробила злочин не попередивши про це заздалегідь! Ці слухання мали б навпаки висвітлити для того, щоб громада мала змогу висловити свої побажання стосовно розвитку того чи іншого мікрорайону. Я звернув увагу на це заступнику міського голови Головкевича М.М. і він пообіцяв створити відповідну комісію, яка буде складатися не менше ніж 50% представників громад. Я с повною відповідальністю заявляю, що якщо це не буде зроблено то я особисто звернуся до суду з вимогою визнати ці громадські слухання недійсними і зобов’язати Ірпінську міську владу провести нові громадські слухання з обов’язковим повідомленням громади про час і місце проведення!
Ми всі розуміємо, що місту треба генеральний план розвитку тому, що ми всі побачили, що трапилось з нашим містом за останні 5 років з моменту «провалу» прийняття минулого генерального плану. Але, ще раз повторюю, що це дуже важливе питання і тому до обговорення генерального плану повинна долучитися громадськість і влада. Без діалогу з громадою влада своїми діями лише ще більше підігріє і так напружену ситуацію.
В цілком доповідь розробників про генеральний план мені особисто сподобався. Розробники генерального плану пропонують розвивати наше місто, як туристичне передмістя Києва. Викликає захоплення вирішення проблеми дорожніх розв’язок в місті, а особливо заїзду і виїзду з міста. Розробниками пропонується побудувати нову дорожню артерію, яка буде проходити поряд з річкою Ірпінь вздовж житловою забудови і буде починатися від Варшавського шосе і до новою дороги на Київ. Планується будівництво тунелів під залізничною гілкою від вул. Жовтневої до вул. Гагаріна – це не може не порадувати власників авто і це треба було зробити вже давно.
Стосовно негативних моментів то слід звернути увагу на повну відсутність місць відпочинку та оздоровлення зі східної сторони Ірпеня. На моє питання головному розробнику генерального плану чи надавала влада документи стосовно парку «ГЕРОЇВ» для включення його до генерального плану мені відповіло, що не отримували. Так само гостро звучить питання забудови парку «ВІДПОЧИНКУ» проти забудови, якого вже зібрано більше двох тисяч підписів. Гостро звучить проблема відсутності місць для стоянку автотранспорту для мешканців багатоповерхових будинків. Особливо гостро це відчувається біля щойно побудованих будинків так званої малоповерхової забудови. Також розробники розповіли про проблему відсутності запасів питної води та каналізаційних стоків.
Також мене особисто насторожила розбіжність слів влади з реальною ситуацією. Так нам повідомили, що на разі населення Ірпеня складається трохі більше ніж з 40 000 мешканців. Весь житловий фонд Ірпені складається з більше ніж 800 000 кв. м. житлової площі. На питання розробникам генерального плану розвитку на скільки виросте кількість населення у зв’язку з новобудовами, так нам повідомили, що кількість населення зросте на пару тисяч мешканців. Але ми всі з вами кожен день бачимо біг-борди на, яких написано, що асоціацією забудовників міста Ірпеня побудовано більше 141 000 кв.м. житла. Отут і проявляються розбіжності, адже кожен охочій шляхом неважких математичних методів підрахує, що якщо і Ірпені за останні 90 років побудовано 800 000 кв.м. і проживає 40000 населення, а 141 000 житловою площі побудували максимум за останні 10 років, то виходить, що забудовники за останні роки побудували п’яту частину всього житлового фонду міста. І вони хочуть, щоб ми повірили, що кількість населення збільшиться всього на кілька тисяч. БРЕХНЯ!!!
Також викликає незадоволення, що влада запропонувала громадянам подати свої пропозиції стосовно розвитку міста, але сказала, що прийматиме їх тільки до сьогоднішнього дня!!!!
Громадський рух захисту Зелених зон м. Ірпеня теж бажає долучитися до розробки генерального плану розвитку м. Ірпеня, тому ми на громадських зборах, яки відбулися 07.11.2011р. вирішили зробити робочу групу для розробки нової концепції розвитку м. Ірпеня. Ми хочемо перетворити наше місто на справді унікальне історико-культурне паркове місто і для цього робимо багато роботи. Але наша робоча група не встигла підготувати концепцію в письмовому вигляді. Тож я звернувся до Миколи Михайловича з проханням надати нам час. Ми домовилися, що нам дадуть час до п’ятниці. Ми сподіваємося, що наша робота не залишиться марною, та влада прийме пропозиції громади не тільки до уваги.
На останок хочу, ще раз закликати мешканців м. Ірпеня не бути байдужими! Генеральний план розвитку м. Ірпеня – це дуже серйозна річ щоб нею просто так знехтувати. Тому всі кому не байдуже майбутнє нашого міста долучайте до обговорення генерального плану. А хто хоче внести свій вклад в побудову унікального історико-культурного паркового місто приєднуйтесь до Громадського руху захисту Зелених зон м. Ірпеня. Разом ми зможемо все!!!

Наш сайт: http://geroiv.at.ua/

З повагою,

Координатор громадського руху
Захисту Зелених зон м. Ірпеня Кухалейшвілі Л.Ю.
Переглядів: 1483 | Додав: Telman | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту