Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2018 » Червень » 10 » Технологія брехні і маніпуліції, або про щурів і щурячі вчинки! (ВІДЕО)
3:22 PM
Технологія брехні і маніпуліції, або про щурів і щурячі вчинки! (ВІДЕО)

Захист зелених зон справа важка і невдячна! З одного боку ти заважаєш потворам забудовникам знищувати десятки гектарів зелених зон де вартість землі коштує не одну сотню мільйонів гривень, з іншого боку потім з’являються хитро зроблені люди, які видають твою справу за свою і намагаються нав’язати людям думку, що захист зеленої зони почався вчора, «як тільки ми з’явились».

Починати захист в 2011 році, коли всім ненависна партія рИгіонів мала дуже сильні позиції в Ірпені було щось на кшталт самогубства! Тоді не те що захищати ніхто не хотів, тоді лишнього слова боялись сказати! За захист зелених зон тоді палили машини, вчиняли напади, порушували кримінальні справи!

В 2011 році 99% людей не вірили, що можна захисти хоча б одне дерево. Тоді з тези «Ірпінь буде історико-культурним парковим містом» всі жартували, бо всі знали, що парків не буде, бо земля в зелених зонах ВСЯ роздана і скоро їх всіх забудують!

Але добре, що тоді була невеличка група людей, яка так не думала і не збиралася дивитися, як в місті забудують останні зелені зони і перетворять наше місто на залізо-бетонне ГЕТТО! Саме ці небайдужі люди почали збиратись в Ініціативні групи і захищати своє право на нормальне життя в колись зеленому «місті в лісі»!

Поштовхом для цього послужив скандал з братською могилою 57 воїнів, яку роздали під забудову! Тоді навколо цієї проблеми нам вдалося згуртувати майже всіх людей з приватного сектору і підняти грандіозний міжнародний скандал!

Зелену зону, яку назвали на честь Героїв, які загинули визволяючи наше місто від німецько-фашиських загарбників в 1943 році так і назвали – парком Героїв! Цю зелену зону вдалося захистити і ми вже думали, що на цьому все закінчиться! Можна далі займатися своїми справами!

Якби ми тоді знали, що це був тільки початок! І що з захисту тієї маленької зеленої зони почнеться потужний рух захисту зелених зон цілого регіону! Що проблема захисту зелених зон стане проблемою № 1. Що з’являться багато активістів, які за ідею готові будуть роками боротися з негідниками! Що з’явиться активна Громада міста, яка буде перейматися не тільки проблемами міста, а і проблемами одне одного!

Коли після скандалу з парком Героїв до нас почали звертати люди з інших частин Ірпеня з проханням допомогти їм зберегти зелени зони біля них, ми зрозуміли, що людям болить це питання і не могли їм відмовити! Так почали з'являтися інші Ініціативні групи захисту зелених зон, які через рік утворили Київську обласну Громадську організацію «Громадський рух захисту зелених зон Київщини».

Але це було тільки через рік, коли такі групи з’явилися у всіх зелених зонах північної частини Ірпеня. А тоді, влітку 2011 року першими до нас звернулися з останньої найбільшої зеленої зони північної частини Ірпеня, яку ми назвали парком Відпочинку. Ніхто тоді не знав як захистити 7 гектарів приреченого лісу!!! Ніхто! Коли ми туди пішли, всі казали - ви божевільні! Ви не зможете її захисти! За те, щоб не лізти туди, мені пропанували 40 000 у.е.! А ми все одно пішли її захищати! І ми змогли її захистити до сьогодні! Вона і досі, - вже 7 років, зелена і красива!

Коли там почали різати дерева і не просто різати, а валити екскаватором і швидко вивозити коріння, мовляв тут все так і було, треба було діяти миттєво і без страху! Таких вирізок в 2011-2012 роках, я особисто зупинив 5! Там би вже був не парк, а такий самий мікрорайон, як навпроти!

Але зупинити вирізки дерев - то одне, а як захистити зелену зону площею 7 гектарів, де вартість тільки землі коштує майже 100 000 000 грн., від знищення і забудови? Цього ніхто не знав! Не знав і я, поки мені в голову не прийшла ідея розфарбувати приречені дерева жовто-блакитною емульсійною фарбою! Це коштувало мені лише 1000 грн., але розголос був на всю Україну! До мене потім писали люди з інших міст України і казали, що вони брали з нас приклад!

Для координації роботи в жовтні 2011 року ми створили Ініціативну групу захисту парку «Відпочинку» головою якої обрали місцеву мешканку Мойсєєву-Домбровську Наталію Володимирівну. Ви тільки уявіть - їй тоді було 85 років! Зараз вже 92!!! Саме вона перша прийшла до мене і попросила зберегти зелену зону в якій вона гуляла разом зі своєю собачкою і прибирала сміття, яке залишалось там від негідників-відпочивальників!

Я не буду писати скільки важкої роботи було виконано за ці роки! Ніхто не бачить чорної роботи - такої як написання скарг, заяв, звернень, позовів і т.і. Всі бачать готовий результат – зелену зону, яку вже 7 років ніхто не може забудувати! Я також не бути писати скільки ця легендарна літня жінка вибігала по владним кабінетам, щоб зберегти цю зелену зону! Роки пішли на це ! Було зібрано майже 3000 підписів за збереження цієї зеленої зони в 2012р.

Тоді я знайшов юридичну можливість повернути вкрадену землю назад у власність Громади. Суд по поверненню 3 га. тривав 3 роки! І частину ми вже повернули! Частину, але не все! За іншу частину ніхто і не боровся, я маю на увазі тих «захисників», яких поналипало за ці роки! Навіщо боротися за решту 4 га, коли вже частину повернули і це 100 % буде парк! Але ми ніколи не боролися за частину! Ми завжди боролись і боремося за весь цей парк площею 7 га. і ми точно знаємо, що це буде центральний парк нашої північної частини Ірпеня!

23 травня 2012року, в день 100 річчя з дня народження Михайла Стельмаха, видатного класика української літератури, на урочистому зібранні ми назвали цей парк на честь відомого класика! Хто не знає, то Михайло Стельмах жив поруч з цим парком і місцеві мешканці, які ще його пам’ятають, казали що за його словами, саме ця зелена зона надихає його на створення своїх геніальних творів! Дізнавшись це ми не могли не вшанувати нашого видатного земляка!

Але стаття не про це! Це був маленький урок історії!

Стаття про те, як купка непорядних людей вирішила повісити на себе медалі! І не просто повісити, а за допомогою технологій злити частину парку забудовникам! І може я б не писав про це, якби вони штучно не намагалися зробити так, що типу до них ніякої боротьби за цей парк не було! Не було спроб знищити і забудувати цю зелену зону! Не було протистояння з забудовниками, які вже нищили там дерева! Типу - ось вчора ми з’явилися і все, ми - «за парк Стельмаха»!

Та ні, «розумники», хитро зроблені - так не буде!

Ніхто не дасть вам вкрасти РОКИ чужої наполегливої праці! Ніхто не дасть вам плювати в спину 92 річній бабусі Наталії Володимирівні, яка є - головою Ініціативної групи захисту парку Відпочинку ім. М. Стельмаха!

А що тут поганого? - скажете ви. Чим більше людей будуть захищати парк -тим краще!

Та ні друзі, ви певно багато чого не розумієте, або не хочете розуміти! Ніколи кількість не була якістю! І тут справа аж ніяк не в кількості, а в згуртованості! Але ж хтось аж пищить так хоче нас роз’єднати! Для чого? Технологію «розділяй і володарюй» вигадали ще стародавні римляни, але з тих пір вона не втратила своєї актуальності!

От якраз для того, аби пояснити вам що відбувається я і пишу цю статтю! Її треба було написати ще рік назад, коли з’явилася ця альтернативна «Ініціативна група», але весь цей рік я просив їх не розпорошувати людей і не створювати альтернативні групи з метою захисту цієї зеленої зони! Але куди там, вони мене не слухали - ці 3 людини! Нездорові амбіції і певно якийсь інтерес взяли вгору над здоровим глуздом, а може не тільки амбіції!

Але давайте по порядку. В минулому році з’явилися ця Ініціативна група «за парк Стельмаха». Провела типу відкриття парку Стельмаха, хоча ми його відкрили ще у 2012 році, ну і звісно почала відтягувати увагу людей! Тоді вони навіть зібрали 300 підписів - типу за парк, хоча потім вони, ці підписи з’явилися в міській раді з проханням відкрити в парку Стельмаха - «собачник» для вигулу тварин! Що це взагалі таке?! За що ви збирали ті підписи?!

Я вже тоді не зрозумів, - а для чого створювати якість альтернативні групи, коли є одна, завдяки якій цей парк досі є? Долучайтеся до нас і будемо разом боротися за збереження цієї останньої великою зеленої зони північної частин Ірпеня! Але де там! Плани у них були і є зовсім інші. Я вам детально роз’ясню, хто і для чого зробили цю альтернативну Ініціативну групу!

Головою цієї групи була така собі дівчинка на ім’я Олеся. Вона всім розповідала, що є онукою Михайла Стельмаха! Але ж я гарно знаю сина Михайла Стельмаха – Дмитра, який зараз живе в будинку свого батька поруч з парком! Він вдячній мені і всьому нашому Руху за те, що ми вшанували його батька і назвали парк на його честь.

І ось зустрівшись з ним, він приголомшив мене тим, що сказав, що ніяка ця Олеся не онука його батька! Отакої! Вже тоді до мене закралась підозра, що цю групу створили не просто так. Якщо людина з самого початку, м’яко кажучи, обманює людей розповідаючи що вона онука Михайла Стельмаха, на честь якого ми назвали парк, то довіра до такої людини зникає одразу! Я розповів про це іншим двом «розкольникам» і попросив не продовжувати далі підривну діяльність. Думаєте вони мене послухали? Та ні, їм на мої переконання, що їх діяльність буде тільки шкодити захисту цієї зеленої зони було начхати! Одразу виникає питання, а які ж тоді цілі насправді переслідують ці люди! Об’єднуватися вони не хочуть і далі роблять те, що хочуть!

 Фото з Фейсбук 2013р. Після суду за парк в Апеляції Київської обл. 

Тоді я ще не зміг зв’язати все до купи допоки не почув від людей таку тезу «ДЛЯ ТОГО, АБИ ЩОСЬ ЗБЕРЕГТИ, ТРЕБА ЩОСЬ ВІДДАТИ»!

Нічого собі заявочки! Люди ви що, хворі таке казати? Що значить, щоб щось зберегти, треба щось віддати? Хто вам таке вкладає в мізки?! Що ви збираєтесь віддавати? Частину парку?

Ось тоді я все зрозумів! Хто і для чого зробив цю групу, і те яким чином «хтось» зіллє частину парку і донесе до людей таку дурню! І ви знаєте, це може подіяти! Переважна більшість людей не готові до багаторічної боротьби, і коли їм нав’язувати думку про те, що краще щось віддати і хоч щось зберегти, чим боротися за все і все втратити, то вони оберуть перше! Це технологія! Технологія брехні і маніпуляції!

І тут до мене остаточно дійшло хто за цим всім стоїть! Хто у нас любить використовувати брудні технології брехні і маніпуляції для реалізації своїх хижацьких планів! Я правда довго не міг в це повірити, бо один з цих людей був разом зі мною, починаючи з самого початку, а інша людина теж входила до нашого Громадського руху, як голова однієї із Ініціативної групи іншої зеленої зони! Але всі пазли склалися до купи і вся картина стала, як на долоні! На кону сотні мільйонів, а коли їх не дають заробити, будуть використовувати всі технології і навіть найбрудніші!

Тож пояснюю технологію, яку потвори забудовники на чолі з мером Карплюком вирішили використати!

Ні для кого не таємниця, що мер забудовник ну дуже хоче залізти на північну сторону Ірпеня, де наразі ми не даємо забудувати останні 7 зелених зон загальною площею близько 25 га. Він кожен рік намагається до нас залізти, але щоразу отримує по зубам від місцевих, активність яких на висоті! Останнє таке величезне протистояння було в минулому році на Гостомельському шосе, де вони вдруге (перший раз було в 2015р) намагалися почати будуватися!

Тоді в травні 2015р. забудовник Антон Мірончук - Орлан-Інвест, наближений до мера 2 рази намагався встановити паркан і почати будівництво! 

Я думаю всі пам’ятають, як в минулому 2017 році за допомогою десь 100 тітушок поставили антивандальний паркан і почали різати дерева!

Тоді тільки наша згуртованість і рішучість людей не дала їм такої можливості! Ми зібралися і розвалили той паркан вщент, щоб його вже ніде не могли використати! Це сталося одразу після такого, як ми заблокували роботи в парку Героїв АТО на вул. Котляревського, де вночі два рази різали дерева! А там, на хвилинку - 3.5 га. От де можна на славу розгулятися і зрубати бабла! Але ж не дають! Тоді вони і пішли з тітушками на Гостомельське шосе! Не для того, аби побудувати там якійсь будиночок, хоч і на 134 квартири, а для того, аби поставити нас на коліна!

Показати, що ми ніхто, а вони круті пацани, що у них є тітушки і бабло! Але не так сталося, як гадалося! Обломались! Тому і не полізли знищувати і забудовувати 3.5 га в парку Героїв АТО! Але вони ще мріють і його забудувати!

Карплюк ліз на наш бік Ірпеня ще до того! Тільки він став мером в 2014р., то одразу поліз в парк Покровський, де під виглядом садочка хотіли забудувати ту маленьку зелену зону! Там паркан ламали двічі, і врешті Громада його відстояла і там, як ви знаєте вже зробили парк Покровський. Був би він якби не протистояння Громади? Та звичайно ні!

За моєю інформацією ці потвори ще хочуть на північному боці міста побудувати 3000-4000 квартир! Ви уявляєте скільки це дурних грошей?! А як це реалізувати, коли тут така згуртована Громада? Правильно! - розділити і забудувати! А як розділити згуртовану Громаду, яка вже неодноразово давала відсіч потворам? Правильно, - створити альтернативну Ініціативну групу! Саме таку технологію вони вже раз хотіли використати в парку Покровському, створивши повністю кишенькову Ініціативну групу, очолювану Попсуй А.В (зараз вона секретар Ірпінської ради), яка ходила по людям і переконувала, що краще там побудувати садочок, ніж багатоповерхівку і багато людей на це погоджувалося! Ну звичайно, якщо так ставити питання, то люди краще погодяться на садочок, ніж на багатоповерхівку! Це технологія маніпуляції! Але ми були безкомпромісні! Ніяких садочків не будувати, а зробити парк зі всієї тієї зеленої зони! Під садочок там планували пів парку а решта така мізерна, що її вже для набудованого там житла не вистачило для відпочинку і оздоровлення!

І що в залишку? Садочок побудували в іншому місті, на території школи № 3, а цю зелену зону зробили парком! Тоді ця технологія не пройшла, то невже вони думають що вона пройде зараз?!

Ось для того, аби це вияснити, вони і створили альтернативну групу захисту «за парк Стельмаха». Дурня! - скажите ви. Добре, давайте це обміркуємо…

Перше - за чий рахунок провели це «Свято»?

  1. Хто давав на нього кошти?Я неодноразово влаштовував різні заходи і скажу вам, що це досить дорого коштує! А це не перше свято у них, а друге!
  2. Хто давав кошти на пластикові таблички в парк?
  3. Хто давав кошти на банери?
  4. Я мовчу про різного роду ласощі і тому подібні речі!

Вам пояснити для чого це робиться? - Щоб нав’язати людям, що саме вони причетні до того, що парк ще зелений! Що до них не було ніякою 7 річної боротьби, а парк просто не чіпали, але точно будуть! Вони саме для цього і набивають собі типу авторитет серед людей, щоб потім сказати «ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЩОСЬ ЗБЕРЕГТИ, ТРЕБА ЩОСЬ ВІДДАТИ»!

Не вірите? - та вони вже це роблять! Вже цю технологію запустили в маси і вона зараз промиває людям мізки! А здогадайтесь, що оберуть люди, якщо їм нав’язати таку дурню? Що вони оберуть? Багаторічну боротьбу за все, чи погодяться взяти частину, а решту дадуть знищити і забудувати! Що буде далі? - спитаєте ви. Тут все - ще набагато простіше! Далі вони збирають підписи до Карплюка « за парк Стельмаха» і - ОППА ! - з'являється Карплюк на білому коні, робити парк, до збереження якого він не має ЖОДНОГО відношення! Без цього звернення він сюди не прийде! Бо знає, що його тут ніхто не чекає! А так він завжди сміливо може сказати - так мене ж люди попросили! От я і прийшов! А коли він прийде, то з бюджетних коштів «облаштує» 3 га. парку, які вже вдалося повернути Громаді, і таким чином створить інвестиційну привабливість для продажу квартир, а решту парку 4 га. ЗАБУДУЄ!

Саме для того вони набивають штучно собі авторитет «захисників парку», щоб потім від імені всіх людей казати, - нам треба асфальт в парку (ну треба ж десь посіпаці Плешку свої велосипеди в оренду здавати), нам треба плитка і колони ( і плиточний заводик повинен працювати). Ну і все, що треба Карплюку буде зроблено через цих «захисників»!

То що, зрозуміли нарешті, що це технологія? Я всім розжував - хто і для чого це все робить ! «Якщо на небі запалюються нові зірки, значить це комусь потрібно», старе як світ прислів’я!

Плюс - до виборів треба готуватись! Лободи Н.В., яку він поставив на тому окрузі - вже немає! Треба ж зміну готувати! Лобода Н.В. колись теж входила до Ініціативної групи захисту парку Відпочинку ім. М. Стельмаха… Пам’ятаєте чим все це скінчилось? На кого ця технологія розрахована -скажите ви! Всі мовляв знають, хто причетний до захисту цієї зеленої зони!

Та ні друзі в тому то і справа що не всі! Там щойно добудували 4 будинки ЖК «Парковий» по 10 квартир на поверсі! Це скільки їх всього? - 10 на 10 = 100 і помножити на 4 будинки - це +- 400 квартир. А скільки було непроданих в тому районі? А ці люди не знають і не можуть знати, що боротьба за цей парк продовжується вже 7 років! Влаштовуючи такі «Свята» ці посіпаки нав’язують думку, що саме вони причетні до його захисту!

Ви спитаєте, а як же вони зможуть швидко завойувати авторитет, щоб їх слухали? Як вони переконають людей, що дійсно боряться за збереження парку? Звичайно швидко це не вийде для того, аби обрудити людей треба час. Ось вони і створили типу "Ініціативну групу", створили групу в Фейсбуці і почали показувати бурхливу діяльність! Повісили таблички в парку про те, що не треба смітити після себе! Добра справа? Звісно добра, і люди звернули на них увагу. А далі щоб закріпити успіх влаштовують типу "Свято" з розвагами і кулішом! Технологія називається "хлеба и зрелищ" , вона теж стара, як світ і тягнеться зі стародавнього риму! А для тих людей, які будуть питати - ви хто такі? і де Лаврентій будуть казати да ми ж ним не хвилюйтесь!

Але ніхто не дасть їм цього зробити! Ми боремося за весь парк Відпочинку ім. М.Стельмаха! Ми виступаємо за те, щоб при його облаштуванні там було мінімальне втручання в природу! Ніякого асфальту і бетону в парку бути не повинно! Там треба зробити освітлення, встановити лавочки і смітники і зробити облаштовані місця для відпочивальників! - Все!

 

Якщо ця технологія прокатить, то її далі будуть використовувати в парку Героїв АТО на Котляревського, де ще можна забудувати 3.5 га, в парку активного відпочинку Курган на Луговій, де ще є 7 га, а це разом з 4 га парку Відпочинку ім. М. Стельмаха - майже 15 га! Ось бачите, де вони хочуть реалізувати свої хижацькі плани і набудувати 3000-4000 квартир!

Ось тепер ви будите знати, хто їм в цьому допоможе!

Попереджений - значить озброєний! Посіпак викрито, і їх плани оприлюднено!

Ми змогли зберегти всі ті зелені зони північної частини Ірпеня, серед яких 1.1 га парку Героїв, 3.5 га парку Покровського, 7 га парку активного відпочинку Курган, 7 га парку Відпочинку ім. М. Стельмаха, 0.37 га парку Дитинства, 0.28 га скверу Героїв Небесної сотні – ТІЛЬКИ ТОМУ, ЩО ВСІ ЦІ 7 РОКІВ БУЛИ ЄДИНІ!

 

І ніяких «захисників» ми сюди не пускали, тому і маємо результат! І на іншій частині міста Ірпеня де є наші групи НІЯКОЇ забудови не ведеться! Ні в зеленій зоні ДСО, ні на Новооскольській, ні на Пушкінській - НІДЕ!

Ми змушені були йти боротися на іншу сторону Ірпеня, щоб потвори забудовники не лізли на північний бік міста!

Решта зелених зон де наших груп немає ведеться нещадна забудова! Місто вже перенаселене, а вони продовжують будувати! Їх єдина ціль зрубами бабла в свої бездонні гумові кишені, а от як далі люди будуть жити в місті їм начхати! Вони тут жити не збираються і вже побудували собі будиночки в реальній Европі!

 

Звертаючись до нових посіпак забудовників я хочу сказати, що не дозволю щоб за моєю спиною заводились миші, які будуть допомагати забудовникам у їхніх планах перетворити північну сторону Ірпеня на те, що зараз відбувається з центральною частиною!

А всіх посіпак буде викрито і їх плани будуть відкриті!

Ірпінь буде історико-культурним парковим містом! (с)

Можете навіть в цьому не сумніватися!

 

P.S. Щойно до мене прийшла сусідка і сказала, що в парку Стельмаха збирають підписи до Карплюка «за парк Стельмаха»! Що я вам і казав! Але обурює інше! Вони розказують людям, що вони зі мною пліч-о-пліч! Бо люди питають - а де Лаврентій? Ви уявляєте - який цинізм! Запам’ятайте - на війні будуть використовувати всі методи і технології! На кону - сотні мільйонів і навіть мільярдів гривень! За такі гроші все продається і купується! Все! Окрім нашого Громадського руху, що вже 7 років бореться за зелені зони і завдяки багаторічній системній роботі якого в нашому місті з’явилися парки, які нам ніхто не обіцяв! Це не Карплюк зробив парки! Це ми не давали роками забудовувати зелені зони, які він потім «облаштував»! Тож друзі!

Будьте пильними і дивіться на речі трохи ширше, ніж вам хочуть нав’язати! Далі буде!

 

З повагою,

Голова Громадського руху                               

захисту зелених зон Київщини,

депутат ІМР                                                     Лаврентій Кухалейшвілі 

Переглядів: 2476 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту