Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2018 » Травень » 30 » Що хоче зробити з поймою р. Ірпінь мер Карплюк.
9:12 PM
Що хоче зробити з поймою р. Ірпінь мер Карплюк.

Шановна Громада!

Як я вчора повідомляв на своїй сторінці в Фейсбук, на сесії 29 травня було прийнято ряд сумнівних питань серед яких надання дозволу на розроблення Детального плану територій (ДПТ) пойми р. Ірпінь біля Будинку творчості письменників. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1718941438140994&id=100000754645419

Яке ж було моє здивування, а точніше обурення коли сьогодні 30 травня з ранку я проїзджав цією дорогою під залізничним мостом і побачив, що на поймі працює будівельна техніка, якою знімали родючий шар ґрунту. Я зняв декілька фото і відео та виклав їх в мережу з проханням поширити вказану інформацію. Одразу хочу подякувати всіх хто розповсюдив вказану інформацію по мережі. За годину кількість поширень наблизилась до сотні, а кількість переглядів відео було більше 1 500. Я завжди казав і казати буду, що тільки суспільний тиск ще якось повертає владу забудовників з небес на землю. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1719837111384760&id=100000754645419

В пості я попросив всіх хто може, приїхати на місце. Швидко відгукнувся активний користувач на ім’я Роман, який заїхав зі мною і ми разом поїхали на місце. Працівники, які працювали на місці на наше питання, що вони роблять і чи є на ці роботи документи повідомили, що всі документи в раді! А які там можуть бути документи коли тільки вчора це питання було протягнуто? Тож я запропонував викликати тих хто займається цим питанням, а сам зателефонував до поліції і повідомив, що на пойме ведуться не зрозумілі роботи!  

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1720207624681042&id=100000754645419

Яке ж моє було здивування коли буквально через 10 хвилин на місце приїхали дві недешеві автівки одна з яких це машина на якій багато хто бачив В. Карплюка це AUDI Q7 червоного кольору та Мерседес бізнес-класу чорного кольору. І хто б ви думали це приїхав? Думаєте Карплюк чи Христюк, як офіційні особи? Та ні. Приїхав начальник Водоканалу – Олександр Маркушин, чорний піарник Сандея, Черновецького і Карплюка – Щербина і компаньйон Карплюка по будівельній фірмі «Будрегіонінвест» - Співак.

Виникає цілком закономірне питання, а чого ви приїхали? Чому до цього питання прикута така увага людей наближених до мера? Нехай кожен із вас сам дасть відповідь на це питання тому, що я відповіді на це питання не має.

Олександр Маркушин звернувся до мене і почав розказувати про те, що вони (мається на увазі Карплюк і Ко) вже почали облаштовувати набережну разом з велосипедною доріжкою і зеленими насадженнями. Вона буде тягнутися від ЖД мосту і до пляжу на 2 лінії коло Будинку письменників. Вся ця краса буде шириною метрів 20. И спитав, а ти що проти, щоб тут робили облаштування для відпочинку людей? Та ні Олександре я не проти того, щоб щось дійсно робилося для людей, але практика показує, що те, що типу робиться для людей потім виявляється облаштування до майбутньої забудови! 20 метрів шириною облаштують, а от, що будуть робити на решті земельної ділянки невідомо!

А от у мене інша інформація, що на цю земельну ділянку площею десь 5 га, Карплюк хоче перенести ринок з центру Ірпеня. Я думаю нікому не треба пояснювати, що буде потім на земельній ділянці ринку. А територія там величезна, а що найголовніше в самому центрі Ірпеня!

Також виникає питання, якщо ви щось хочете зробити для людей, то виникає цілком логічне питання, а чому з цього приводу не було ЖОДНОГО обговорення, чи хоча б візуалізації того, що мають робити! Ви ж типу для людей це робити, а не для власного збагачення!

І це не останнє питання. Ще не зрозуміло, а чи належить взагалі вказана земельна ділянка до території м. Ірпеня? Наскільки я знаю, що вся пойма з обох боків Ірпеня то вже Київо-Святошинський район. Пам’ятаєте земельну ділянку скандального ЖК «Есенін», яка межує з поймою і нові секції якої будують вже на самій поймі? Ще 2 роки назад перевіркою комісією обласної ради було встановлено, що вона знаходиться за межами міста Ірпеня!

Тож виникає цілком логічно запитання, а чи мала право Ірпінська міська рада взагалі приймати рішення по земельній ділянці за межами міста? Чи не перевищила міська рада свої повноваження вчора на сесії коли давала дозвіл на розробку ДПТ?

І навіть якщо припустити, що дозвіл надавався в межах компетенції ради то всі добре розуміють, що розробка ДПТ, затвердження, а потім здійснення робіт це ціла процедура і вона не може зайняти 12 годин! Я вже мовчу про те, що для будь-яких робіт треба проект, а виконавець робіт повинен обиратися через процедуру тендерних торгів на закупівлю товарів, робіт, чи послуг! І представники (назвемо їх так) ради, чудово знають всі ці юридичні моменти! У нас в місті вже був прецедент коли без тендерів будували цю саму об’їздну дорогу по вул. Підгірній, коли через фірму оформлену на покійника з бюджету міста Ірпеня вивели десятки мільйонів гривень. Якщо не бачили сюжет програми "Більше ніж правда" на ICTV  то раджу подивитися!

Але повернемось до так би мовити задумів облаштування набережної. От скажіть мені, а в чому проблема провести обговорення з Громадою цього «проекту»? Що важко розмістити в Ірпінських групах візуалізацію і дати можливість людям обговорити цей проект? Правда не важко? Але раз це не було зроблено я можу зробити один єдиний висновок, та не було ніякого проекту поки сьогодні не піднялась шуміха в мережі!

І такий прецедент у нас вже був! Пам’ятаєте, як ця влада хотіла побудувати 160 000 кв.м. курників на територія де зараз парк «Центральний»? Ми два рази зривали Громадські слухання з цього приводу і влада поступилася! Частину тієї території зробила парком! Був би той парк, якби не наша боротьба? Отож. І тут може бути така сама ситуація. Влада на чолі з мером забудовником вирішила тишком нишком «освоїти» територію, та не так сталося, як гадалося. Завдяки вашій активності в соціальних мережах, інформація про сьогоднішні «облаштування» була розповсюджена і піднявся розголос.

Така версія має місце для існування тому, що на моє прохання Маркушину надати мені хоча б візуалізацію цього проекту він сказав, що надасть завтра. А чому завтра, а не сьогодні? Може якраз тому, що навіть візуалізації немає. Може її прямо зараз коли я пишу цю статтю рисують так би мовити на коліні?

Тож пропоную дочекатися завтра і подивитися чи виконає Олександр Маркушин свою обіцянку і чи надасть візуалізацію для того, аби вся Громада міста Ірпеня могла на неї подивитися, обговорити і в разі чого надати свої пропозицію чи зауваження.

На останок напишу, що поки ми чекали на приїзд поліції на місце приїхав ще один депутат ІМР – Куровський. Саме він виконував ті роботи на виконання яких ніхто ніяких документів не бачив. Ось бачите, яка довіра Карплюка до своїх депутатів. Ба більше він забезпечує своїх депутатів роботою! Тому вони так справно голосують за питання, які активна Громада міста називає корупційними. А ще депутат Куровський сказав, що роботи у нього немеряно і на всю не вистачає робітників, каже, що готовий платити по 500 гривень в день. Хто не знає, то саме депутат Куровський вже багато років надає забудовникам свою техніку для риття котлованів, вивозу деревини тощо. Це саме він засипав озеро «Карасьове» на СМУ, також його техніка працювала на території табору «Дружба» та на інших скандальних забудовах. Я вже мовчу про видобуток торфу на поймі та піску. Тож доки у владі забудовники на чолі з Карплюком у депутата Куровського буде багато роботи!

Поліція приїхала десь через хвилин 40 після мого дзвінка. При чому приїхали одразу дві машини. Щербина в цей час почав свій стенд-ап виступ. Розказував поліціантам, що ми кидались на техніку не давали працювати, що я хабарник (але він здувся коли я попросив надати рішення суду яким мене визнано винним) і що йому не зрозуміло за що я живу, де я працює і чим харчуюсь! Не буду писати, що піарщік, як себе називає Щербина вже давно переграє і інколи несе таку ахінею, що починаєш перейматися за його адекватність. Одне заспокоює, що з голоду він точно не пухне! Принаймі, як на мене він вже рази в два збільшився з того часу, як його до себе взяв Карплюк.

Я вже мовчу про те, на якій транспорт пересів цей «геній піару». Це саме він приїхав і поїхав на Мерседесі бізнес-класу.

Тож я не заважав йому виступати з сольним номером, а взяв і мовчки написав заяву до поліції в який просив перевірити законність робіт, які сьогодні викликали таке жваве обговорення в соцсетях.

На останок ще раз подякую всім активним людям нашого міста. Саме завдяки вашій активній громадський позиції влада забудовників ще остаточно не втратила береги!

Боремося далі….

Ірпінь буде історико-культурним арковим містом! (с)

P.S. Поліція приїхала тільки тоді, коли техніка звідти поїхала. А коли поїхали і ми, то роботи продовжились. Ось як ділянка виглядає зараз. 

фото Олексія Батюжевського. 

З повагою,

Голова Громадського руху захисту

зелених зон Київщини, депутат ІМР                     Лаврентій Кухалейшвілі

Переглядів: 2914 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту