Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Чому в Ірпінь приїзджав Олександр Горган
1:16 AM
Чому в Ірпінь приїзджав Олександр Горган

Шановна Громадо!

Сьогодні з’явилося повідомлення, що до нас в місто приїжджає Голова Київської обласної адміністрації Олександр Горган, якій хоче зустрітися з депутатами і обговорити де яки питання. Звичайно ми з Богданом Мельничуком і Сергієм Глиняним , як депутати, яких ви делегували представляти ваші інтереси в Ірпінську міську влада не могли не піти на цю зустріч.

Доповідаю вам з приводу цієї зустрічі. Спочатку я думав написати коротенький пост, але він вийшов довгий і перетворився на повноцінну статтю, тому прошу дочитати її до кінця.

На зустріч прийшла переважна більшість депутатського корпусу. Перед тим, як надати слово Горгану, Карплюк не втримався, аби не наговорити йому лестощів. Це робили і депутати від КіНО.

Як і очикувалось на зустрічі мова йшла про Коцюбинське. Свій виступ Олександр Горган почав з того, що в Київській області аж 3 міста де є проблеми з початком опалювального сезону. В Яготине мер міста відправив сам себе у відпустку на 60 днів, тим самим самоусунувся від вирішення проблем пов'язаних з початком опалювального сезону. Як схоже на нашого мера який теж з 365 днів року більше половини знаходиться у відпустках. В Славутичі борги за комуналку перевищують 50 000 000 грн, але то всього єрунда! Ось в Коцюбинськом борг складає, аж УВАГА 2 600 000 грн. І хто в цьому винен? Звісно Ольга Матюшина! І хоча прямо про це не казали, але з контексту можно було зробити такий висновок.

І саме для вирішення цієї проблеми Горган приїхав в Ірпінь. Просити у депутатів допомогти виділити цю суму для того, аби Коцюбинське розрахувалося з боргами. І почало отримувати газ для опалення від Нафтогазу. Хто ще не знає звідки виник цей борг? І чому селище маючи гроші на рахунку не можу розрахуватися з цим боргом. Є такі? Карплюк робить усе, аби зламати Ольгу Матюшину. Для цього використовуються будь-які методи в тому числі і такі брудні, як налаштувати Громади Коцюбинського проти селишньої голови. Де за всю новітню історію Україні була обрана людина з Громади, яка не хоче використовувати посаду, аби розкрадати ресурси Громади! Ну не хоче Оля деребанити Біличанський ліс, а комусь аж руки чешуться це зробити! Здогадуєтесь кому? Хто має там пів гектару лісу, які вже хотіли забудувати і навіть запустили рекламу Новатор-Коцюбинське!

За два роки на посаді Оля витримала багато і поливання брудом в "правдивих" ЗМІ, які належать так чи інакше до мера забудовника і зазнавала фізичного тиску. Але вона не здається. Тому стоїть, як кістка в горлі у Карплюка. Наразі вони вирішили вдарити ніжче поясу використосуючи людей! Цінізм, але для них це норма! Для цього штучно створили проблему! Як? Да дуже просто. За допомогою суду заблокували рахунки селищної ради Коцюбинського. Знаєте як? Да елементарно особливо не фантазуючи.  Одне Товариство звернулося до суду з позовом заплатити їм гроші за будівництво каналізації в Коцюбинському на вул. Бокала. І єрунда, що тої каналізації там і в поміне НЕМАЄ. Проте є акт прийому-передачі цієї НЕВИДИМОЇ роботи підписаний минулим головою селищної ради Садовським. Тим самим, що схемами деребнув 501 ділянку в Біличанському лісі, це не менше 50 га. І навіть хотів весь Біличанський ліс плошею 4000 га приєднати до селища Коцюбинського вся площа якого складає 89 га! І неважливо, що Біличанський ліс з 50років минулого століття є територією м. КИЄВА! Уявіть, які ДУРНІ ГРОШІ на кону! Там мінімальна вартість тільки землі більше 100 000 000 000 гривень! Так друзі ви не помилились 100 МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ! А вартість деревини, а якшо забудувати?! Мова без перебільшення йде вже про ТРІЛЬОНИ! Це більше ніж бюджет всієї України! Для кого ще не зрозуміло чому у "когось" так сверблять руки?!

Для тих хто нещодавно переїхав в наше місто напишу коротеньку історії захисту Біличанського лісу. 8 років за нього йшла боротьба! Я пам'ятаю ще на початку своєї боротьби за зелені зони Ірпеня, в 2011-12 роках їздив на суди по Біличанському лісу де познайомився з Ольгою Черваковою, яка була тоді журналістом СТБ, Андрієм Скипальським та іншими небайдужими і активними людьми, яких тоді було в порівнянні з сьогоденням дуже мало. З Ігорем Домбровським і Іриною Федорів я познайомився раніше. Ця 8 річна боротьба дала свої плоди тільки у 2014 році коли тодішній В.О. Президента України Олександр Турчинов надав своїм указом Біличанському лісу статус Національного парку. І що ви думаєте ці потвори заспокоїлись?! Звисно ні бо межі Нацпарку не винесені ВНАТУРІ! Для тих хто не розуміє це коли межі виносяться внатурі на місцевості і всім стає зрозуміло де починаються границі Нацпарку. Це якраз і створює спокусу різного роду НЕГІДНИКАМ роздеребанити хоч щось від такого ласого пирога!

Саме тому і ведеться боротьба за Коцюбинське! Бо якщо Коцюбинське увійде до так званої Об'єднаної територіальної Громади (ОТГ), то можно буде претендувати на землю між двома цими населенними пунктами! Сподіваюсь я всім пояснив чому їде така запекла, нещадна і підла боротьба за це маленьке селище, де по суті немає, що красти окрім землі Біличанського лісу! Тому і чиниться такий колосальний тиск на Ольгу Матюшину. Тому і використовуються такі брудні технології! 2 роки Оля тримається! Як їй це вдається я навіть не уявляю! Без перебільшення Оля має, як то кажуть залізні яйця, а їх немає у більшої частина депутатів-посіпак! А особливо тих посіпак, що сподіваються отримати крихти від великого пірога! Якщо паде цей фордпост в обличчі Олі, то це буде величезна поразка Громадянського суспільства! Тому Оля для мене є Залізною Леді! І мені особливо не важливо приєднається Коцюбинське до Києва чи залишиться з Ірпенем, це повинна вирішувати Громада селища! Біличанський ліс має залишитися лісом і крапка! Ми НІКОМУ не дамо його роздеребанити і забудувати! 

Повертаючись до сьогоднішньої зустрічі з Олександром Горганом пригадую чиїсь думки в ФБ, що спочатку вони створили проблему, а потім з’явиться Карплюк на білому коні і вирішить проблему! Сьогодні ця теза підтвердилася! Карплюк пообіцяв Горгану, що поставить завтра це питання на бюджетній комісії і в четверг винесе на сесію. Для них 2.6 млн. це насіння! Тут тільки на нікому непотрібному дерев'яному паркані "витрачаються" по 700 000 грн. А тут доля цілого селища! Тож чекайте на черговий дешевий піар від "мессії" Карплюка.

 

Але у виступі Горгана були і дві приємні речі, а саме. Перша - це те, що він визнав, що у нас в Ірпені дуже сильна Громада! Ось тільки він не розділив Громаду від Влади? Бо влада жодного відношення до створення Громади НЕМАЄ! Коли Карплюк дірвався до влади у нас вже була потужна Громада, яку ми, почали створювати з 2011 року, коли зрозуміли, що владу МОЖНО І ТРЕБА КОНТРОЛЮВАТИ! А для цього треба створювати активні територіальні Громади по місту у вигляді Ініціативних груп захисту тієї чи іншої зеленої зони! Вони і стали осередками створення Громади.  Чому активні? Да тому, що ГРОМАДА - це не мешканці міста, то населення! ГРОМАДА - це активні люди, які переймаються проблемами не тільки свого міста, а і проблемами одне одного! Саме така ГРОМАДА і є власником всіх ресурсів і майна згідно Конституції України!

Колись зі слова Громада посміхалися говорячі, що це у вас за "община" . Ви, що цигане! Зараз це вже тренд! І слова Голови Київської обласної адміністрації Олександра Горгана про те, що у нас сильна Громада, це висока оцінка для всіх нас! І ще раз кажу, що ні ця влада ні "попередники" не мають ЖОДНОГО відношення до створення Громади саме, як суб'єкта ПРАВА! Але вже і влада на чолі з Карплюком не може заперечувати, що Громада в місті є! І вони зараз намагаються цим маніпулювати! Мовляв Громада підтримує мера! Але вони навіть слова Громада пишуть з малекою букви, тим самим показуючи своє відношення до неї, і тим самим заперечуючи той факт, що Громада є субєктом Права!

Але Громада платить цій владі тим самим! Всі бачили «підтримку Громади» Карплюка нещодавно біля облпракуратури! Де окрім пасіпак некого не було. Тож друзі на майбутне не плутайте поняття Громада і населення! Владі Громада не потрібна апріорі, їй потрібне саме населення, яке неособливо переймається проблемами міста, і якому легше вішати локшина на вуха, бо населення дивиться поверхнево на події, які відбуваються в місті і вірять пропаганді, що місто розвивається! Радує те, що таких людей стає все меньше і меньше і багато людей вже відкрили очі на те, що відбувається в місті насправді. Бо побачили скільки було побудовано за ці 3 роки «царювання» Карплюка а це майже 1 000 000 кв. м. в той час коли за 100 років все збудоване житло в Ірпені складало 760 000 кв.м. Люди побачили, які тепер проблеми з’явилися в місті з пробками, тисячними чергами в садочки, школи по 40 чоловік в класі. А головне зрозуміли хто в цьому винен. 

Громада і Влада це два різні суб’єкта права і вони не можуть жодним чином бути пов’язані між собою, бо тільки Громада, як суб’єкт права може контролювати владу. Населення це робити не буде. А, як ви розумієте  ручна Громада владі буде тільки оди співати, а не вимагати і контролювати! Влада зараз буде пробувати маніпулювати словом Громада, тому я якщо ви помітили давно почав використовувати слово активна Громада. Саме через визначення, яке я написав вище. Тож кожен із вас може для себе визначити до якої категорії людей він себе відносить до Громади, яка повинна контролювати владу, чи до населення, яке просто проживає в місті і особливо не переймається його долею.

Тож друзі слова Голови обласної адміністрації Олександра Горгана про те, що у нас є сильна Громада надихає на подальшу боротьбу за розвиток Громади і Громадянського суспільства.

Ще одна теза Олександра Горгана була про, те, що Фейсбук має силу. Саме завдяки йому я так розумію він і зробив висновок про те, що у нас є сильна Громада. Він відмітив, що є такі люди, як Ірина Федорів, яки мають величезний авторитет і повагу і від постів, яких навіть йому телефонують і кажуть «я не думав, що ти такий». На це Карплюк єдине, що міг сказати, що «її б енергію да в мирне русло».

Ось, що було сьогодні на зустрічі з Олександром Горганом і що обговорювали. 

Тож друзі боремося і далі. Ірпінь буде історико-культурним парковим містом (с).

 

P.S. Хто нещодавно став мешканцем нашого міста і цікавиться тим, як розвивалася наша Громада може подивитися на наші статті, які розміщені на цьому сайті. Цей сайт був створений коли ми починали боротися за нашу першу відвойовану зелену зону парк Героїв. Звідти він і отримав свою назву.

фото. Сергій Глиняний

З повагою,

Голова Громадського руху захисту

зелених зон Київщини                                                                Лаврентій Кухалейшвілі

Переглядів: 885 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту