Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2016 » Квітень » 12 » 8 га. парк "Відпочинку" ім. М. Стельмаха прибрано!
10:49 PM
8 га. парк "Відпочинку" ім. М. Стельмаха прибрано!

Шановна Громада! Громадський рух захисту зелених зон Київщини, який рік поспіль почав прибирання в зелених зонах. В цьому році ми маємо амбітні плани прибрати всі зелені зони північної частини міста серед яких парк «Героїв» на вул.. Героїв площею 1.1 га., парк «Дитинства» на вул. Ломоносова площею 0.37 га., парк активного відпочинку «Курган» на вул. Луговій площею 8 га., парк «Відпочинку» ім. М. Стельмаха на вул. Северинівській площею 7 га., сквер «Дубровський» на вул. Гостомельське шосе площею 0.5 га., та зелену зону на вул. Котляревського площею 5 га.

Це по факту всі останні зелені зони північної частини Ірпеня, які ми не даємо забудовувати вже більше 5 років. Площа всіх цих зелених зон біля 25 га.!!! Парк «Покровський» на вул. Дзержинського площею біля 3 га. в цього році буде облаштований! Ми все ж таки гуртом змогли його зберегти і змусити владу його облаштувати! Нагадую, що ще минулого року за цей парк велася активна боротьба. Влада на чолі з Карплюком планувала там «побудувати» дитячий садочок, але за місяць було три рази змінено проект і це викликало недовіру серед людей. Нагадаю, що там два рази був поламаний паркан. Тепер там буде парк.

Останні три суботи ми проводимо суботники. Цієї суботи 9 квітня ми повністю прибрали парк «Відпочинку» ім. М. Стельмаха на вул. Северинівській площею 7 га.

Ми назбирали біля 100 сміттєвих пакетів.  Про це прибирання я і хочу розповісти Я не відчуваю не  рук не ніг, а моя  хвора спина взагалі не розгинається, але я щасливий.

Щасливій я від того скільки прийшло людей на його прибирання. Я був просто вражений від кількості небайдужих людей, які вийшли на прибирання. Людей було майже 100. Завдяки такій кількості ми змогли за кілька годин прибрати весь парк, а це між іншим більше 7 га!!!

Я був приємно вражений від кількості людей з новобудов, їх в цьому році було більше ніж місцевих мешканців, які кожен рік виходять на прибирання.

Не знаю, що так вплинуло на людей. Може те, що в своєму повідомленні, я зазначив, що не важко витратити кілька годин на прибирання, аби потім цілий рік жити в чистоті. А може через те, що я запросив всіх мешканців новобудов приєднатися до нашої активної Громади. І людей було море! 

А може люди прийшли аби познайомитися з депутатом їхнього району, тобто зі мною))) Бо до мене підійшло багато людей знайомитися. Казали мовляв вони прочитали оголошення про суботник і пришли аби побачити, як депутат прибирає)) Я їм казав, що я там прибираю вже 5 рік поспіль. А активісти казали їм, якби не я то цієї зеленої зони вже фізично б не було. Вона б була забудована, як навпроти парку де ще 5 років назад також був ліс.

 

Також мене приємно здивувало скільки люди привели з собою дітей. Дітей було не менше 30!

Це дуже добре, що люди з самого дитинства прививають малечі такі гарні манери.

Дорослим «свиням» важко пояснювати не смітити після себе, а ось якщо ми виховаємо дітей не засмічувати зелені зона та навколо себе. То коли вони виростуть є всі підстави вважати, що вони будуть жити в чистому місті і в чистій країни. Мене особисто вразило це фото.

Коли в середині 60-х влада в Німеччині вирішила привчати людей не смітити та роздільно викидати сміття, то вони зробили ставку саме на малечі. Було прийнято рішення, що дорослим важко пояснити чому треба розділяти сміття, не смітити і т.і. І вони почали з самого дитинства з садочків, шкіл привчати до цього дітей. Їм розказували, що після себе треба прибирати, що не можна смітити і лісах, парках, що треба сортувати сміття, папір до паперу, скло до скла. Що це сміття перероблять і знов використають, що завдяки переробці паперу можна зберегти тисячі дерев і т.і. і в 90-х у них виросло покоління в якому не зазорно було поскаржитися на сусіда, який не розділив сміття. І нам треба вчити цьому свої дітей. Привчати їх не смітити і любити природу навколо нас.

Мало того, що ми прибрали побутове сміття зі всього парку, так ми ще вирішили прибрати кусок такого захаращеного чагарника, що туди страшно було зайти. І нам це вдалося. Ми прибрали на території понад пів гектара всі зарослі і тепер його не впізнати.

На фото ви можите порівняти, що було до

і що стало після.

 

Для того, аби всю зелену зону прибрати від цих чагарників, ще прийдеться не один раз зібратися, але початок вже покладений і скоро ніхто не впізнає наш парк Стельмаха! Як то кажуть очі бояться, а руки роблять.

Хотілося б подякувати всім хто сьогодні прийшов на прибирання. Парк «Відпочинку» ім. М. Стельмаха це наш з вами парк. Влада не хоче його облаштовувати, а ми з вами його разом приберемо і зробимо чистим і затишним лісопарком. Без усього цього мотлоху з асфальтобетону, що роблять скрізь! Нам подобається натуральний ліс, а не штучне бетонні потвори.

Окремо дякую Денису Тимошенко з яким ми організували цей суботник. Ця людина з самого початку нашої боротьби за зелени зони допомогав нам як журналіст. 

Моєму колезі Сергію Глиняному. Євгену Мельничуку, який приїхав на прибирання з іншого боку Ірпеня, та привіз з собою трьох дітей. Депутату Коцюбинської селищної ради Миколі Єременко, який приїхав з іншого міста на прибирання. 

Ірині Оніщук, Сергію Петелько, Сергію Андрущаку з дружиною, Миколаю Копилову з дружиною і дітьми. Юлі Смірновій, моїй сестрі Наташі з малим Віталіком. Дмитру з дружино, Олегу,  і всім-всім хто був на сьогоднішньому прибирання. 

 

Також хочу подякувати Ларисі Одарич. Ця жінка (на фото) вже не один рік садить біля зупинки квіти. Вони їх садила ще тоді коли там ще не було облаштованної зупинки. Більше того, тоді там не біло і смітника, так ось ця людина ставила там картонну коробку і постійно її прибирала.

Також пані Лариса у 2012 році за кілька днів назбирала на захист цього парку 3 000 підписів. Ось такі у нас є гарні люди в Ірпені. Наступного разу коли будите чекати маршрутку на зупинці пам’ятайте, що там ця людина прибирає і не засмічуйте зупинку і ліс навколо недопалками, а також робіть зауваження тим хто захоче кинути недопалок повз смітника!

Також хотілось написати і про тих не буду виражатися «любителей природи», які не прийшли на прибирання об 11 години, а почали збиратися після 15-00 на шашлики та залитися водярою. Не будьте такими, як ви є. Це саме такі тварі, як ви засмічують наші зелені зони. Ті люди, що сьогодні зібралися на прибирання не відпочивають в цій зеленій зоні і тим більше там не смітять. Хочете відпочивати в парку, то найдіть в собі сили і самі вийдіть на прибирання. Чим більше людей прийде тим швидше ми приберемо всі наші зелені зони.

 

Я дякую всім нашим активістам і всім тим новим мешканцям Ірпеня, які вийшли і прибрали увесь парк Стельмаха. У нас вже сформувалась реальна діюча Громада і це не може не радувати!   Сьогоднішнє прибирання не останню. Завтра 10 квітня об 11-00 ми збираємося на прибирання у парк «Дитинства» на вул. Ломоносова, де є поки що єдине місце для відпочинку батьків з маленьким дітьми.

 

Але це прибирання не остаточне! Весь квітень ми будемо прибирати наші зелені зони. У нас ще є багато роботи в парку на вул. Котляревського між 6-ю і 7-ю лінією, там ми вже дві суботи прибирали 26 березня і 2 квітня. І наступної суботи  16 квітня ми теж там будемо прибирати! А 23 квітня у нас буде генеральне прибирання всіх наших зелених зон після якого ми зробимо свято і зробимо справжній козацький кулиш. 

 

На останок хочу звернутися до всіх мешканців Ірпеня та Приірпіння. Не засмічуйте зелені зони. У нас їх і так залишилося менше ніж потрібно за нормами ДБН. Засмічуючи зелені зони ви повинні розуміти, що своїми діями полегшуєте роботу забудовникам, які звертаючи увагу на сміття кажуть, що у нас не зелені зони, а смітники. Тож бережіть природу, давайте разом наведемо лад у всіх наших останніх зелених зонах і будемо зберігати їх чистими і охайними.    

 

Ще раз друзі дякую вам всі що пришли сьогодні на прибирання. Ірпінь буде історико-культурним парковим містом (с). І саме завдяки вам він тами і буде!

 

P.S. Хотілося б звернутися до керівництва нашого міста. Все це сміття, що ми зібрали ще 9 квітня до цих пір не прибрано!!! А сьогодні на дворі вже 12 квітня.

Дві купи сміття лежать на вул. Северинівській та одна на перехресті Н. Рибака і Б. Хмельницього. Ми за вас робимо вашу роботу, то майте совість та приберіть хоч пакети зі сміттям.

До цих куч люди докидають своє побутове сміття і собаки його роздирають і сміття знов розноситься по парку. Це з вашого боку неповага до людей, яки прибрали увесь парк.

Такими діями ви лишній раз підтверджуєте те, що не збираєтеся робити з цієї зеленої зони парк, а хочете його забудувати!  В черговий раз кажу, що всі окреслені зелені зони будуть парками! Там вам ніхто будувати не дасть! Досить набудувались!!!! 

 

З повагою,

Голова Громадського руху захисту

зелених зон Київщини, депутат ІМР             Лаврентій Кухалейшвілі

Переглядів: 1499 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту