Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2015 » Травень » 7 » Сьогоднішній суд по парку "Відпочинку" ім. М. Стельмаха
2:23 AM
Сьогоднішній суд по парку "Відпочинку" ім. М. Стельмаха

Шановна Громадо! Сьогоднішній суд по 6 ділянкам в парку «Відпочинку» ім. М. Стельмаха не відбувся і суд перенесли з причини неявки відповідачів по справі.

До суду повернулися всі конверти з позовом та доданими до нього матеріалами з причини закінчення терміну зберігання. Про це повідомив суддя Ірпінського міського суду Дмитро Кухленко під час судового засідання. Цього і варто було очікувати адже не для кого не таємниця, що ділянки в парку були роздані на підставних осіб яких тепер годі і шукати. Однак серед відповідачів по справі була одна юридична особа, яку представляв юрист по довіреності. Серед сторін по справі були присутні зі сторони позивача прокурор прокуратури м. Ірпеня Олександр Мясков,  та представниця юридичного відділу Ірпінської міської ради (хто є по справі поки зрозумів, як і те яку позицію займає Ірпінська міська рада).  

Задля того аби провернути афери з земельними ділянка ділки (депутати) встигли перепродати деякі земельні ділянки, аби на суді можна б було нових "власників" земельних ділянок виставити добросовісними набувачами. Це б могло би стати перепоною для повернення даних земельних ділянок у власність Громади. Звичайно на суді буде з’ясовано якими цивільно-правовими угодами відчужувалося право власності на земельні ділянки і коли саме це було. Якщо ці угоди було здійснені в період існування заборони на відчуження, якє була накладена ще в березні 2012 року то такі цивільно-правові угоди буде скасовано рішенням суду. 

Як мені вдалося з’ясувати позов до суду був поданий не прокуратурою м. Ірпеня, а прокуратурою Київської області! По-перше виникає питання до прокурора м. Ірпеня – Мирослава Пацкана чому не вони були ініціаторами позову, адже це робота прокуратури міста слідкувати за дотриманням законодавства в сфері землевиділення. Тим більше по даному парку 3 роки вже були суди. Які врешті закінчилися перемогою Громади.  Також виникає питання, а коли прокуратура міста подасть до суду по решті 4 га парку які ще не фігурують в жодному позові?! Може прокурор не хочу брати на себе відповідальність, за цю справу де ціна питання забудови  складає десятки мільйонів доларів! Чи то мер міста Володимир Карплюк, який доречі обіцяв Громаді зробити там парк. І два роки назад  почав піаритися на проблемі захисту цієї зеленої зони,  повісивши там плакати з символікою своєї партії (на той час  ми вже рік, як розкрутили проблему його знищення на усю країну)  не хоче робити там парк незрозуміло?!

Може він хоче дати забудовнику Ліневічу (який власне і хоче забудувати парк багатоповерхівками) зелене світло на його забудову, якщо стане мером восени на чергових виборах за те, що той будує для його піару садочок на території школи №3, і тому не поспішає його облаштовувати?! Хоча  Володимир Карплюк навіть надавав нам автобуси для поїздок представників Громади до судів апеляційної та касаційної інстанції.

Здивування викликає і звернення прокуратури Київської області, адже проблема незаконного виділення земельних ділянок в останніх 8 зелених зонах була висвітлена ще 3 роки назад коли навіть на сайті Генпрокуратури з’явилося повідомлення, http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=102727 що за результатами перевірки фактів заявлених нами на телеканалі Інтер

було встановлено незаконне виділення (деребан) в 8 парках і скверах. 

Може таким чином обласна прокуратура хоче собі медалей навішати?!

 Коли я захотів отримати копію позову то виявилося, що ані в прокурора, ані в представника юридичної особи (відповідача) немає нормальної копії  позову. В тій копії, що отримали сторони скрізь ледь-ледь помітні цифри кадастрових номерів, які є вкрай важливими. Ось таки копії позову прокуратура області надсилає до суду. Чи то навмисно, чи то внаслідок катастрофічної нестачі фарби у принтері!!!

Ще одне здивування було те, що несподівано змінився суддя. Спочатку автоматична система розподілу справ визначила суддю Андрія Мікуліна, який вже вів аналогічну  справу по цьому парку і який наклав арешт на спірні земельні ділянки в парку у 2012р. Я так розумію хтось зі сторони відповідачів написав заяву про відвід судді спираючись на те, що ніби то  Мікулін заангажований (займає сторону закону та Громади) і тому підлягає відводу. Тому він чи задовольнив цю заяву чи заявив самовідвід в зв’язку з тиском в такий спосіб на суд.

З рештою ці всі питання будуть з’ясовані згодом.  

Наступне судове засідання перенесли на 4 червня на 16-00.

Ми будемо боротися до перемоги! Парк «Відпочинку» ім. М. Стельмаха буде центральним парком північної частини Ірпеня! І тут без варіантів.

4 роки назад ми пообіцали боротися за збереження останніх зелених зон міста Ірпеня і виконуємо свої обіцянки до нині.

Ірпінь буде історико-культурним парковим містом! (с) 

 

З повагою,

Голова громадського руху

захисту зелених зон Київщини                              Лаврентій Кухалейшвілі 

Переглядів: 564 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту