Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2015 » Травень » 5 » Суд по певерненню парку "Стельмаха"
10:53 PM
Суд по певерненню парку "Стельмаха"

ШАНОВНА ГРОМАДО!

Завтра 6 травня 2015 року  о 12-00 в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області який знаходиться за адресою: м. Ірпінь, вул. Мінеральна 7, відбудеться судове засідання з приводу скасування державних актів і повернення 6 ділянок в парку «Відпочинку» ім. М. Стельмаха.

Боротьба за збереження і повернення парку «Відпочинку» ім. М. Стельмаха триває вже майже 4 роки. 14 квітня 2011 року тодішній міській голова В. Скаржинський разом з депутатами Ірпінської міської ради роздали «роздеребанили» останні зелені зони серед яких разом з парком Стельмаха площею 8 га опинилися ще 7 зелених зон. Так деребанщики роздали на підставних осіб парк «Героїв» разом з могилою 57 радянським воїнам площею 1.1 га, парк «Дитинства» єдина облаштована зелена зона північної частини м. Ірпеня для відпочинку батьків з маленькими дітьми площею 0.37 га, сквер в районі військового шпиталю площею 1 га, сквер «Дитячий» по вул. Котляревського площею 1 га., парк «Перемога» площею 6 га, парк «Лісовий» площею 8 га.

Громада м. Ірпеня організувалася в ініціативні групи захисту зазначених зелених зон, який згодом об’єднавшись утворили Громадську організацію захисту зелених зон Київщини.  

На даний час Громаді міста офіційно  повернуто дві зелені зони повністю і одна частково, а саме: парк «Героїв» на вул. Героїв та парк «Дитинства» на вул. Ломоносова. Парк «Відпочинку» ім. М. Стельмаха повернуто частково, а саме 2.2га із 7.

Боротьба за парк Стельмаха велася майже рік за допомогою СМІ та особистих звернень до суду, які нівелювалися продажною Фемідою. Нарешті нам вдалося достукатися  до Генеральної прокуратури, яка в свою чергу зобов’язала прокуратуру м. Ірпеня звернутися до суду з відповідними позовами.

Боротьба у судах за парк Стельмаха точилася майже 3 роки. Суд в Ірпінському міському суді ми виграли, забудовники звернулися до апеляційного суду Київськох області і за допомогою хабарів ми цей суд програли. За моєю інформацією потрібне судове рішення коштувало забудовникам трохи більше ніж    100 000 $.

Ми змусили прокуратуру Київської області завернутися з касацією до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ і колегія суддів зробили по хитрому вони прийняли рішення, як то кажуть «ні нашим ні вашим» скасувавши рішення апеляційного суду і повернувши справу знову на розгляд в цей же суд. Цього разу судді вже напевно злякавшись розголосу після перемоги майдану і прийняли рішення на користь громади і 8 жовтня 2014 року 2.2 га зеленої зони парку Стельмаха рішенням апеляційного суду Київської області повернули Громаді. Однак з 3 га рекреації 6 ділянок по 10 соток встигли перепродати і тепер суд буде відбуватися саме по цим земельним ділянкам.

На  черзі повернення ще 4 га цього парку. Парк «Відпочинку» ім. М. Стельмаха БУДЕ ЦЕНТРАЛЬНИМ ПАРКОМ ПІВНИЧНОЇ ЧАСТИНИ ІРПЕНЯ.

Всі кому не байдужа доля цієї зеленої зони приєднуйтесь! Разом ми повернемо у власність Громади вкрадені останні зелені зони!

Ірпінь буде історико-культурним  парковим містом! (с)

 

З повагою,

Голова Громадського руху захисту

зелених зон Київщини                                                Лаврентій Кухалейшвілі 

Переглядів: 940 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту