Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2013 » Червень » 25 » Звернення ГРОМАДИ та представників громадських організацій до Скаржинського та депутатів Ірпінської міської ради
7:43 PM
Звернення ГРОМАДИ та представників громадських організацій до Скаржинського та депутатів Ірпінської міської ради

Ірпінському міському голові

Скаржинському В.Д.

Депутатам

Ірпінської міської ради

 

Звернення громадськості та представників громадських

організацій до міського голови, депутатів Ірпінської міської ради

стосовно затвердження схеми зонування

 

Шановний Володимире Даниловичу, депутати !

 

14 червня 2013 року у приміщенні Центрального будинку культури відбулись громадські слухання з питань зонування м. Ірпінь. Як і всі попередні громадські слухання, що стосувались Генерального плану, вони проводились із грубими порушеннями «Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», затвердженими Постановою КМУ No555 від 555 від 25.05.2011 р. а саме:

 

• Не було здійсне но оприлюднення схеми зонування шляхом розміщення матеріалів (планшетів, макетів) у визначеному органом місцевого самоврядування місці та інформування громадян через розповсюдження брошур і повідомлень, засоби масової інформації. Схема розміщена на офіційному веб-сайті мала дуже низьку якісь і на її основі будь-яких висновків робити було неможливо;

 

• У засобах інформації лише за тиждень до громадських слухань було проінформовано про їх місце та дату, а відповідно до п. 11 вище зазначеного Порядку пропозиції громадськості підлягають реєстрації органом місцевого самоврядування та розглядаються розробником і замовником проектів містобудівної документації у місячний термін. До того ж за результатами розгляду пропозицій заявнику надається відповідь про їх врахування або обґрунтована відмова.

 

• Фактично не була виконана жодна з вимог п. 5 «Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації має містити»:

 

•1) інформацію про мету, склад та зміст містобудівної документації, викладену у скороченій та доступній для широкої громадськості формі;

 

• 2) основні техніко-економічні показники, зокрема графічні матеріали, що ідображають зміст містобудівної документації;

 

• 3) відомості про замовника та розробника проектів містобудівної документації та підстави для їх розроблення;

 

• 4) інформацію про місце і строки ознайомлення з проектом містобудівної документації;

 

• 5) інформацію про посадову особу органу місцевого самоврядування, відповідальну за організацію розгляду пропозицій;

 

• 6) відомості про строк подання і строк завершення розгляду пропозицій;

 

• 7) інформацію стосовно запланованих інформаційних заходів (презентація, прилюдне експонування, телевізійні програми, публічні конференції тощо).

Проте ряд громадських організацій до проведення громадських слухань встигли подали до міськвиконкому перелік спірних питань щодо збереження зелених зон у житловій частині міста, що потребують врегулювання під час громадського обговорення.

 

Під час проведення громадських слухань 14 червня 2013 р. між керівництвом міста, зокрема Скаржинським В.Д. та учасниками громадських слухань була досягнута домовленість про створення погоджувальної комісії у кількості 25 осіб, 13 із яких вибираються і делегуються учасниками громадських слухань 14 червня відповідно до Постанови КМУ No555 від 25.05.2011 р. Також була досягнута домовленість між міським головою і учасниками громадських слухань про те, що протокол зі сторони громадськості буде підписаний делегованим на слуханнях представником громади.

 

15 червня 2013 р. до загального відділу міськвиконкому був поданий лист із спірними питаннями та списком вибраних представників громадськості до погоджувальної комісії. При формуванні списку погоджувальної комісії від громадськості було дотримано вимогу вищезазначеного Порядку, відповідно до якого не менш як 30 відсотків від кількості членів погоджувальної комісії від громадськості повинні бути всеукраїнські громадські організації та професійні об'єднання.

 

На жаль, в отриманому 21 червня 2013 р. на засіданні нелегітимної погоджувальної комісії Протоколі громадських слухань ніяких спірних питань не відображено, зі складу делегованих представників громадськості погоджувальної комісії виключені ряд фахівців (безпідставно виведено 6 (шість)), а замість них включені особи, які до розгляду проблемних питань  не мають жодного відношення, на громадських слуханнях не давали жодних пропозицій, частина із них є редставниками нелегітимної громадської ради при міськвиконкомі, і які, власне представляють інтереси влади. До того ж була порушена норма представництва у погоджувальній комісії членів всеукраїнських громадських організацій – їх протиправно вивели із складу.

 

Усе вищезазначене є грубим втручанням у процедури проведення громадських слухань, положень і вимог Постанови КМУ No555 і є підставою не вважати зібрання, що відбулось 21 червня 2013 засіданням погоджувальної комісії.

 

У зв’язку з цим не працює норма вищезазначеного Порядку, стосовно того, що коли погоджувальна комісія неспроможна врегулювати спірні питання між сторонами, остаточне рішення приймає відповідний орган місцевого самоврядування під час затвердження містобудівної документації, оскільки, враховуючи вищезазначене, легітимного засідання погоджувальної комісії не відбулось.

 

До того ж на засіданні так званої «погоджувальної комісії» 21 червня 2013 р. присутнім не було роздано жодної таблиці із зареєстрованими пропозиціями та аргументацією щодо відмови чи підтримання або інших шляхів вирішення спірних питань. Підтримана сфальшованою більшістю погоджувальної комісії пропозиція винести на затвердження сесії подану схему зонування із врахуванням розглянутих пропозицій є лише словами, оскільки всі питання повинні бути зафіксовані у погоджувальній таблиці із аргументацією, які громадськість не отримала.

 

Оскільки громадські слухання стосовно зонування м. Ірпінь відбулись із грубими процедурними порушеннями, у формування частини погоджувальної комісії від громадськості відбулось грубе втручання влади, голосування за схему зонування є протиправним і вся відповідальність за таке рішення буде лягати на Вас, шановні депутати та керівництво міської ради.

 

Ми, представники громадськості та громадських організацій м. Ірпеня, закликаємо Вас, пане голово, Вас - депутати Ірпінської міської ради врахувати вищезазначені грубі порушення «Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», затвердженого Постановою КМУ No555 від 555 від 25.05.2011 р.

 

Доводимо до Вашого відома, що і всі попередні громадські обговорення містобудівної документації, що стосувались Генерального плану також відбувались із грубими порушеннями, неврахуванням громадської думки, цинічним ігноруванням норм права.

 

У випадку голосування за винесений на розгляд схеми зонування без врахування поданих пропозицій щодо збереження зелених зон, громадськість міста залишає за собою право на акції громадянської непокори, звертатись до вищестоячих органів влади: обласної державної адміністрації, міністерства регіонального будівництва, Кабінету міністрів, правоохоронних органів із вимогою забезпечення прав громади м. Ірпінь на дотримання норм законодавства у містобудівній сфері.

 

 

Переглядів: 1281 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Юлия  
1
И правильно сделаете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту