Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2012 » Червень » 22 » Свавіллям Ірпінського міського голови зацікавилися депутати Верховної Ради та керівники силових структур України
9:54 PM
Свавіллям Ірпінського міського голови зацікавилися депутати Верховної Ради та керівники силових структур України
28 сесія шостого скликання Ірпінської міської ради, яку чекали понад два місяці і яка мала відбутися 12 квітня, не відбулася нібито через те, що на неї не з’явилася більшість депутатів, членів “Партії регіонів”. Що ж стало причиною масової неявки народних обранців?

Чи то обуреної громади злякалися, яка зібралася на велелюдний мітинг перед сесією з плакатами і транспарантами з вимогою скасувати незаконні рішення, прийняті міським головою В. Скаржинським, чи не дійшли згоди по окремих питаннях, а, можливо, дехто вже розпочав підготовку до найбільшого народного свята Пасхи, але більша частина народних обранців вирішила сесією знехтувати. З 36 депутатів зареєструвалися лише 12, і то здебільшого опозиційних, через що міський голова В.Д. Скаржинський оголосив сесію такою, що не відбулася: “сесія відміняється через те, що немає необхідного кворуму”. Тому, засідання ради, на яке з таким нетерпінням очікувала громада, було зірване завдяки провладним депутатам. На порядку денному цієї сесії мали розглянути 267 питань, серед яких два протести прокурора, якраз щодо незаконної роздачі лісопаркових зон! Вони мали бути розглянуті в десятиденний термін, і найголовнішим з них є питання “Про розгляд протесту прокурора міста Ірпеня на рішення Ірпінської міської ради від 14. 04. 2011 р. №440 – 10 – У1 “Про визнання нечинними рішень Ірпінської міської ради”. Тобто іншими словами, на цій сесії мали визнати дії мера незаконними і повернути парки і сквери, протиправно роздані під забудову, громаді Ірпеня. Зрозуміло, що провладній партії видніше, ходити на подібні засідання ради чи ні. Але люди, не байдужі до свого міста, прийшли! Вони вимагають справедливості і відновлення своїх громадянських прав, по яких топчеться міська влада на чолі з мером. Щоб показати як сильно обрид мер, громада вдалася до спалювання опудала мера на міській площі! Про ірпінські події 12 квітня можна переглянути відео тут: http://www.novy.tv/news/reporter/9511.

Стосовно фальсифікації рішення Ірпінської міської ради Ірпінським міським головою на сесії Верховної Ради України, яка відбулася 13 квітня, розглядався запит народного депутата Олександра Чорноволенка. У запиті Чорноволенка йдеться про сфальсифіковане рішення Ірпінської міської ради щодо виділення земельних ділянок для будівництва житлових будинків на Братській могилі загиблих під час Великої Вітчизняної Війни солдат і Монумента Невідомому солдатові в м. Ірпінь. Верховна Рада проголосувала за те, щоб дати хід зазначеній справі. Тож, за дорученням народних депутатів Генеральна Прокуратура, СБУ та МВС почали перевірку. Враховуючи викладені у депутатському запиті факти порушення Закону, після здійсненої перевірки, результатом стане порушення кримінальної справи проти Ірпінського міського голови Володимира Скаржинського за ст. 364, 365 та 366 КК України.

Відрадно, що громада все активніше почала проявляти себе. Все більше людей приєднується до активістів громадського спротиву, бо, розуміють, що за такого «хазяйнування» вже через кілька років мальовниче місто Ірпінь може перетворитися на бетонні джунглі. А від лісів і парків залишаться лише фото на стінах місцевого краєзнавчого музею. Та чи принесуть ці акції протесту якісь результати, поки що невідомо, адже при владі поки що люди, які працюють «безстрашно і бездоганно». Хочеться вірити, що правда буде цього разу на стороні громади. Тим більше, що до чергової сесії, яка запланована на 26 квітня, залишилося вже не так і багато часу.

Джерело: http://www.imounr.org.ua/?p=17968
Переглядів: 1110 | Додав: lavrentiyberiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту