Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2012 » Січень » 26 » Боротьба триває… Короткий опис за останні пів року.
2:26 AM
Боротьба триває… Короткий опис за останні пів року.
Вже більше ніж пів року триває боротьба жителів м. Ірпеня за нормальні умови проживання, та за збереження Зелених зон в місті. Боротьбу почав і очолив відомий в узьких юридичних колах, молодий адвокат Лаврентій Кухалейшвілі. Широкому загалу він став відомий після того, як почав захищати Наталію Окунську, колишню дружину Сергія Власенко більш відомого, як захисника Юлії Тимошенко. А також після всім відомого скандалу зі спробую зруйнувати могилу 57 радянським воїнам в м. Ірпені, де він виступив головою ініціативної групи захисту Парку «Героїв». Цей скандал викликав не аби який резонанс не тільки в Україні, а і за її межами. Навіть лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський встав на її захист, та направив телеграму президенту України Віктору Януковичу з вимогою не допустити зруйнування могили та спаплюження честі загиблим воїнам.

Місцева влада злякавшись такого розголосу та вже через два дні провела позачергову сесію та скасувала свої ж такі рішення про виділення земельних ділянок. Все би нічого, якби через кілька днів Лаврентій не дізнався, що підставою скасування рішень про виділення землі, були заяви від громадян, які вже встигли їх продати, в яких вони відмовлялися від раніше виділених земельних ділянок, а нові власники і не збиралися не від чого відмовлятися.

Тому Кухалейшвілі подав до Ірпінського міського суду позов в, якому просив скасувати ці рішення у судовому порядку, та заяву про забезпечення цього позову в, який йшлося про заборону проведення будь-яких дій в Парку «ГЕРОЇВ» до моменту вирішення питання по суті. Але не все вдавалося так просто, Ірпінський міський суд хоч і зареєстрував позовну заяву, але під різними причинами відмовляйся його розглядати. Справа зрушилася з міста лише тоді коли до Ірпінського міського суду приїхали журналісти телеканалу «СИТИ». Дивовижно, але позов не тільки прийняв до свого провадження суддя Лінник, але і зробив це вчорашнім числом!!! Справа розглядалося понад 2 місяці і в кінцевому результаті Кухалейшвілі було відмовлено в задоволенні даного позову по формальним підставам, «оскільки рішення вже скасовано». Суддя Лінник не взяв до уваги, що підставою для скасування рішень про виділення землі, були по-перше фактично анонімні заяви в яких навіть не було адрес заявників, а по-друге особи які відмовлялись від земельних ділянок не мали жодного права це робити, оскільки на момент написання вже не були власниками. Тобто суддя Лінник вчинив злочин не розглянувши справу по суті, та не надав доказам жодною юридичної оцінки!

В той же час почався скандал з фальшивою колективною заявою, яку ніби то підписали місцеві мешкані, щодо надання згоди на забудову в парку "ГЕЕРОЇВ" зі сторони вул. Ломоносова. Справа в тим, що одразу декілька десятків мешканців назвали цю заяву сфабрикованною фальшивкою і заяви, що не ставили свій підпис у цей документ. Саме обурливе було то, що цю заяву написав і підписався під нею Маслюченко М.К. помічник депутата Ірпінської міської ради по 1 виборчому округу Журавля К.М.

Тобто стало зрозуміло, що не тільки пані Олійнич О.Р., яку Ірпінськи депутати звинуватили у фальшуванні рішеня Ірпінської міської ради про виділення земельних ділянок в ПАРКУ "ГЕРЕЇВ" та ПАРКУ "ДИТИНСТВА", винна в розкраданні земель в ціх парках. Їй активно в цьому надавав допомогу, депутат Журавель К.М., який має найбільший виборчий участок в м. Ірпінь. Саме на його участку були найбільші Зелені зони в місті, в яких зараз ведется інтенсивна забудова.

Після того, як всім стало цілком зрозуміло, що пан Журавель К.М. захищае не інтереси громади, яка його вибрала, а власні "шкурні" інтереси. Громаду обурило таке знужання підняли питання про висловлення такому депутату недовіри. Лаврентій Кухалейшвілі почав збирати підписи за відкликання депутата з займаної посади. На разі зібрано вже більше 100 підписів. Нагадаемо, що депутатом Журавля К.М. обрало 268 людей. Що є мізерною частиної величезного виборчого округу №1.

Далі події розгорталися з блискавичною швидкістю. Спочатку внаслідок гучного скандалу, гасити вогонь до могили 57 радянським воїнам приїхав губернатор Київської області Присяжнюк А.Й., який був тепло прийнятий місцевими мешканцями внаслідок чого він виділів 150 000 тисяч гривень на облаштування Парка «ГЕРОЇВ». Звичайно більшу частину грошей чиновники просто вкрали, але під тиском громади все ж такі була зроблена пішохідна доріжка через парк, проведено освітлення самої доріжки та могилі невідомим солдатам, а також вся територія парку була огороджена деревними стовпчиками.

Також під час цього скандалу, влада відмовилася від наміру «роздеребанити» маленький дитячий майданчик єдиний в східній частині м. Ірпеня, названим місцевими мешканцями Парком «Дитинства». Цю новину радісно прийняли батьки маленьких дітей, адже це був спеціалізований дитячий майданчик огороджений парканом, саме для відпочинку маленьких дітей.

В наслідок цього скандалу була змушена піти з посади секретар Ірпінської міської ради Олійнич Ольга Романівна, саме її опозиційні депутати звинуватили в фальшуванні рішень ради, щодо виділенні земельних ділянок в Парке «Дитинства» де за словами депутата вона собі «нарізала» три ділянки по 10 соток. Та восьми земельних ділянок в Парку «ГЕРОЇВ». Незважаючи на величезний громадський протест Ольга Романівна не тільки не відповіла за свої злочинні дії, але і поміняла посаду секретаря ради на посаду радника міського голови Скаржинського Володимира Даниловича. Ось так «наш» мер віддячив своєму вірному васалу, який прийняв весь удар на себе. Він навіть включив її восьмим членом земельної комісії Ірпінської міської ради, яку очолює сестра всім відомого ректора Податкової академії пана Мельника! Ось таке у нас правосуддя! Когось саджають на три роки за крадіжку буханки хліба, а той хто нахабно у всіх на очах краде мільйони – отримує нову посаду. Що тут скажеш партія Регіонів своїх не саджає!

З моменту початку скандалу з Парком «ГЕРОЇВ» до правозахисника Кухалейшвілі почали звертатися багато людей с проханням захистити єдину велику Зелену зону східної частини м. Ірпеня, розташовану в межах вул. Жовтневої, н. Рибака, Радянської та житлової забудови з боку вул. Дзержинського в подальшому названу Парком «ВІДПОЧИНКУ» він не зміг відмовитися. Звичайно він розумів, що землі в цьому Парку вже не на один мільйон доларів, а на багато більше, але маючи вже позитивний досвід боротьби за зелені зона та величезний інформаційний ресурс, а також зважаючи на те, що Парк «ВІДПОЧИНКУ» це єдине місця для відпочинку та оздоровлення величезного мікрорайону СМУ від не вагаючись погодився. І коли в Парку Відпочинку» перший раз спробували почати будівництво і почали вирізати дерева він був вже готовий! Він за допомогою небайдужих людей зумів зупинити будівництво, тим більше, що жодних дозвільних документів у забудовників не було! Але, як зберегти вже приречену Зелену зону, яку влада нахабно розкрала та почала продавати? Для початку він провів громадські збори на, яких оголосив цю Зелену зону Парком «ВІДПОЧИНКУ», та створив ініціативну групу для його захисту.

На цих же зборах він оголосив про створення Громадського руху захисту Зелених зон м. Ірпеня до, якого одразу увійшла ініціативна група захисту Парку «ГЕРОЇВ» та ініціативна група захисту Парку «Відпочинку». Далі в нагоді стало креативне мислення Лаврентія, який задля привертання уваги до приреченої Зеленої зони 07.11.2011р. влаштував акцію «Збережи своє дерево» присвячену 68 річниці визволення м. Ірпеня від німецько-фашиських загарбників. Кожен бажаючий міг взяти під особисту охорону любе вподобане дерево та намалювати якийсь гарний малюнок жовто-блакитною водоемульсійною фарбою. І приречений ліс перетворився на захоплюючи художню галерею. Ця акція привернула до себе багато уваги і була широко висвітлена в засобах масової інформації та на телебаченні! Початок був покладений, але боротьба ще тільки починалась! Після такого гучного розголосу забудовники на деякий час полишили свої спроби почати будівництво, та намагалися через знайомих Лаврентія запропонувати йому «хорошие деньги», але він в грубій формі відмовився продавати власне сумління. Зачекавши місяць забудовники вдруге спробували почати будівництво. В них вже з’явилися державні акти на землю, та дозвіл на вирубки 19 дерев! Але коли Кухалейшвілі приїхав на місто то побачив, що забудовники аби приховати кількість зрізаних дерев, просто брали їх та викорчовували з корінням. Така нагла поведінка обурила всіх хто вибіг на той момент на захист Парку «ВІДПОЧИНКУ».

Була викликана міліція, яка доречи їхала цілих дві години , абсолютний рекорд зважаючи на те, що їхати там усього кілька кілометрів. Мабуть міліціонер про стимулювали так довго їхати розраховуючи на те, що за цей час забудовники «заметуть» сліди свого злочину. Але надія виявилося марною так, як Лаврентій разом з іншими, активістами перегородили виїзд будівельної техніки своїми машинами, до приїзду міліції. Після цього забудовники вирішили залякати Лаврентія, та написали заяву до прокуратури про перешкоджання проводити будівельні роботи (а фактично знищення зеленої зони). Лаврентія Кухалейшвілі визвали до міліції, розраховуючи, що він злякається та відмовиться від захисту останньої великою Зеленої зони східної частини м. Ірпеня. Але забудовники прорахувались, адже мабуть не знали, що Лаврентій за свою досить невелику кар’єру правозахисника отримував безліч погроз від ще більш авторитетних злочинців і тому коли до нього зателефонували з міліції і запросили наступного дня прибути до міліції для «решения вопроса» він зателефонував знайомому журналісту, який надрукував статтю про це, яка вже наступного дня була надрукована. Коли забудовники дізналися про це то мабуть самі злякалися так, як самі не прийшли до міліція «решать свои вопросы».

Паралельно громадський рух захисту Зелених зон м. Ірпеня почав збирати підписи проти забудови «Парку ВІДПОЧИНКУ», та на разі зібрано вже більше 2000 тисяч підписів (кожен 20-й мешканець міста підписався проти забудови). Також одна активістка запропонувала назвати Парк «ВІДПОЧИНКУ» на честь видатного класика української літератури Михайла Стельмаха. Вона мотивувала це тим, що 24 травня 2012 року Україна буде відмічати 100 річчя з Дня народження видатного письменника. Михайло Стельмах жив поруч з Парком «ВІДПОЧИНКУ» та за твердженнями місцевих мешканців, яки знали його особисто, саме ця Зелена зона надихала його на створення своїх геніальних творів.

Також не втрачаючи час Лаврентій Кухалейшвілі написав позов з яким голова ініціативної групи захисту Парку «ВІДПОЧИНКУ» Мойсеєва-Домбровська Н.В. звернулася наприкінці листопада до суду. Неймовірно, але замість того, щоб стати на бік громади та порушеного закону суддя Пархоменко до, якого попала ця справа зробив все можливе для того щоб не розглядати цю справу по суті. Скільки йому за це заплатили невідомо, але цілком очевидно, що суддя навряд чи піде на порушення закону за «спасибі»!!!

Далі 15.12.2011р. Лаврентієм Кухалейшвілі разом з ГО «Самозахист» був проведений мітинг біля стін Ірпінської міської ради з вимогою:

1. Негайно скасувати незаконні рішення, щодо землевідведення земельних ділянок в Зеленій зоні («ПАРКУ ВІДПОЧИНКУ»), що розташована в межах вулиць Жовтневої, Н.Рибака, Радянської та житлової забудови з боку вул. Дзержинського.
2. Накласти мораторій на виділення будь-яких ділянок, що розташовані в Зелених зонах м. Ірпеня.
3. Провести в місячний термін інвентаризацію всіх земель міста, та надати повну, достовірну, та об’єктивну інформацію громаді міста.
4. Оприлюднити всі рішення Ірпінської міської ради стосовно виділення земельних ділянок в межах м. Ірпінь в період з 01.01.2006р по 15.11.2011р.
5. Висловити недовіру діючому міському голові м. Ірпінь Скаржинському В.Д., поставити це питання на голосування (поіменне депутатське голосування), та проголосувати за відкликання його з посади на 21 сесії Ірпінської міської ради 6-го скликання.

Вимоги мітингуючи визвався зачитати депутат від ВО «Свобода». Звернення мешканців міста викликало у деяких депутатів сміх, у інших саркастичну посмішку, треті же під час 21 сесії Ірпінської міської ради взагалі спали!

Не отримавши відповідь на своє звернення від 15.11.2011р. Лаврентій Кухалейшвілі разом з ГО «Самозахист» провели новий мітинг 08.12.2011р., та на черговій сесії міської ради, роздали депутатам «чорні мітки», як попередження їх злочинній діяльності! Це були висвітлено в програмі новин на каналі «СІТІ» під однойменною назвою. Ця подіє, ще довго обговорювалася не тільки жителями Ірпеня, а і самими депутатами!

Соціальне напруження росло з кожним днем! Місцева влада зрозумівши, що вже не зможе безкарно творити «безпредел» в місті, а треба було якось легалізувати будівництво в місті (бо забудовники «башляют»), та й ще прийняти генеральній план розвитку міста Ірпеня, вирішила пити іншим шляхом, а саме проведенням фіктивних громадських слухань.

Першою ластівкою були проведені в ЗОШ №3 ніби то громадські слухання, щодо розроблення детальних планів території кварталу забудови в межах вул.. Дзержинського, вул. Полтавської, вул. Жовтневої та вул. Н.Рибака, та детального плану території кварталу забудови в межах вулиць Гостомельське шосе та вул. 10-лінія. Я не буду перераховувати всі порушення зроблені під час проведення громадських слухань назву декілька з них:

1. Слухання були проведені без належного оповіщення громадян, яких безпосередньо зачепало це будівництво.
2. Не була проведена нормально процедура реєстрації учасників (пропонувалась реєстрація тільки виступаючим).
3. Не були роз’яснені права подання письмових пропозицій та зауважень.
4. По жодному питанню не проводилося голосування і т.і.

Замість того, що розглядати питання вищезазначеної забудови, громадян турбувало зовсім інше питання, а саме питання знищення останньої Зеленої зони східної частини Ірпеня – Парку «ВІДПОЧИНКУ». Більше 90% виступаючих висказали свою стурбованість з цього приводу. Зрозумівши, що сфальсифікувати громадські слухання таким чином не вийде влада взагалі вирішила не проводити жодного голосування!!!

Далі треба було проводити громадські слухання, щодо затвердження генерального плану розвитку міста Ірпеня. Але побачивши бажання Ірпінців приймати участь в подібних обговореннях та ще зрозумівши, що сфальсифікувати громадську думку у них не вийде, влада знайшла геніальне рішення ВЗАГАЛІ НЕ СПОВІЩАТИ ГРОМАДЯН ПРО ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ, ЩОДО ЗАТВЕРЖЕННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ РОЗВІТКУ м. ІРПЕНЯ. Що вони і зробили коли 21.12.2011р. в ДК «БКЗ» провели громадські слухання та запросили підставних осіб (здебільшого це були молоді люди, які взагалі не приймали участь в обговоренні генплану).

Таким чином влада, два разі нахабно порушила майже всі пункти постанови КМУ від 25 травня 2011р. №555 «Про порядок проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».

Після того, як Лаврентій Кухалейшвілі привселюдно заявив, що якщо влада не створить відповідну комісію, яка буде складатися не менше ніж з 50% представників громад, то він скасує результати сфальсифікованих громадських слухань в судовому порядку. До нього почали надходити погрози від Олеся Вахнія, одного з лідерів українських скінхедів, як про нього пишуть в Вікіпедії. Він в грубій формі підкреслював його грузинське коріння та погрожував розстрілом, а також назвав могилу 57 радянським воїнам в Парку «ГЕРОЇВ» – «скотомогильником».

На разі Лаврентій хоче створити, ще декілька ініціативних груп для захисту, ще двох Зелених зон в східній частині Ірпеня.

Побажаємо йому натхнення і подальших успіхів. А ми будемо продовжувати слідкувати за подіями в Ірпені.

http://xn--2012-93df9fqa0hd.com/borotba-trivaye/
Переглядів: 1669 | Додав: lavrentiyberiy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту