Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Депутатські будні. Свавілля в Бучанській виправній колонії № 85
9:51 AM
Депутатські будні. Свавілля в Бучанській виправній колонії № 85

Тільки щойно о 23-00 повернувся додому. Ось таки депутатські будні друзі. Сьогодні я був у тюрмі, а саме у Бучанській виправній колонії № 85, а тепер по-порядку. У другій половині дня до мене зателефонував мій колега адвокат Бухун Юрій і повідомив, що його підзахисний Іванющенко Олексій Петрович сьогодні був незаконно перевезений з Київського слідчого ізолятора до Бучанської виправної колонії № 85.

Чому незаконно спитаєте ви? А тому, що відповідно до ст. 4 ЗУ «Про попереднє ув'язнення» установами для тримання осіб, щодо яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою або до яких застосовано тимчасовий чи екстрадиційний арешт, є слідчі ізолятори Державної кримінально-виконавчої служби України, гауптвахти Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. В окремих випадках, що визначаються потребою в проведенні слідчих дій, ці особи можуть перебувати в ізоляторах тимчасового тримання.

Тобто відповідно до діючого закону людину, щодо якої винесено запобіжний захід тримання під вартою тримають у слідчих ізоляторах, а в окремих випадках коли треба провести якусь слідчу дію, то в ІТТ (ізоляторі тимчасового тримання). Так на якій законодавчо визначеній підставі, людину яку не засуджено і щодо якою немає вироку тримається у виправній колонії тобто у тюрмі??? Мало того, цю людини тримають ізольовано в окремому корпусі без можливості спілкування будь з ким! Це такий метод психологічного тиску?! Сьогоднішні вертухаї недалеко пішли і взяли на озброєння методи НКВД, коли для того, аби зламати волю людини її ізолюють від суспільства в прямому сенсі цього слова!

Я більше ніж переконаний, що документів на підставі яких цю людину незаконно засадили до тюрми без вироку суду в природі не існує! Щоб ви просто знали у правоохоронній системі – читати у системі свавілля, існує така позорна практика!  А ви кажете ми йдемо до Європи! В Європі би за таке свавілля і знущання над гідністю людини вже б давно засадили до в’язниці всіх хто таке практикує!!!

 

Хто ця людина, щодо якої застосовують такі методи психологічного тиску я напишу трохи згодом. Це дуже цікаво історія, а поки розкажу що відбувалося.

Приїхавши разом з моїм колегою Сергієм Глиняним до БВК № 85 я зайшов до штабу установи. Пред’явивши документи я сказав про мету свого візиту і попрохав покликати керівництво колонії. Мене спочатку хотіли забалакати - мовляв приїздіть завтра, але побачивши, що я налаштований рішуче до мене вийшов якійсь офіцер, прізвище я його не знаю бо він на відміну від мене не представився!

Я йому повідомив, що до мене надійшла інформація, що в даній установі незаконно утримується людина! А я, як депутат, маю повноваження це перевірити. Які у мене повноваження він звичайно не знав, або не хотів знати і це мене не здивувало! Кого зараз здивуєш тим, що працівник пенітенціарної установи не знає законодавство у своїй сфері праці. А його не так то і багато. Кримінально – виконавчий кодекс України, ЗУ «Про попереднє ув’язнення» і т.і.

Прийшлося провести йому маленький лікбез! Так відповідно до ч. 1 ст. 24 Кримінально – виконавчого кодексу України в якій йдеться про те, що депутати місцевих рад мають право без спеціального дозволу (акредитації) в будь-який час безперешкодно відвідувати установи виконання покарань для здійснення контролю та проведення перевірок (за бажанням - у супроводі до трьох медичних працівників для медичного огляду засуджених та до двох представників засобів масової інформації). Пунктом 3 ч. 2 ст. 11 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» передбачено, що при здійсненні депутатських повноважень депутат місцевої ради має право вимагати усунення порушень законності і встановлення правового порядку.

Тобто, законодавець надав мені, як депутату місцевої влади на територіально адміністративній одиниці якої знаходиться виправна колонія, в будь-який час безперешкодно відвідувати установу виконання покарань, якщо мені відомо про порушення закону! В даному випадку БВК № 85, для здійснення контролю та проведення перевірок і за бажанням у супроводі до 3 лікарів для огляду засудженних та до 2 журналістів! А у разі виявлення порушень вимагати їх усунення та встановлення правового порядку!!!

Якщо хтось не знає законів, то це не значить, що їх не знаю я. І незнання законів не звільняє від покарання.

Коли я повідомив це працівнику виправної колонії, він сказав, що має комусь зателефонувати і пропав…. Через кілька хвилин черговий у штабі сказав мені, що йому наказали мене випровадити з приміщення і зачинити двері, і сказав, аби я приходив завтра…!!!

Про що це каже? А це каже про те, що інформація яку я отримав підтверджується і в цій виправній колонії дійсно незаконно знаходиться людина без відповідних документів, тобто без вироку суду!!!

Мені не залишалося нічого іншого, як викликати працівників національної поліції для складання заяви про злочин, а саме про службову недбалість по відношенню до моїх прав і повноважень наданих мені відповідно до діючого законодавства!

Хотілося б відмітити оперативність нашої поліції, які приїхали через 15 хвилин. Причому приїхало аж дві машини - одна служба охорони, а через хвилину приїхала слідчо-оперативна група. Я написав заяву в якій зазначив про порушення мої прав і повноважень з зазначенням конкретних статей кодексу та законів.

Нехай тепер на підставі даної заяви адвокат Олексія Іванющенко добивається покарання винних - і я впевнений - він це зробить. Завтра я знов поїду до БВК № 85, але вже з журналістами. Нехай керівництво колонії їм розповідає на якій підставі в колонії незаконно тримають людину і чому порушили мої права! Пізніше я напишу більш ширше про цю справу з зазначенням подробиць і прізвищ фігурантів.

На останок я, як правозахисник, громадський активіст і депутат хочу звернутися до всіх і зазначити, що законодавство на яке у нас люблять скаржитися – в нашій  країні нормальне! Ненормальне є те, що його просто не хочуть дотримуватися - або через свою тупість, або через звичайне свавілля чинуш та різного роду керівників. Так що, друзі - не чекайте, що хтось за вас буде боротися проти свавілля і безпредєлу, а беріться самі наводити порядок і законність у своїх містах. Там, де люди борються проти беззаконня - там буде порядок. По - іншому поки що не буде! Поки що…

P.S. З етичних міркувань прізвища деякіх людей було змінене. 

Голова Громадського руха захисту

зелених зон Київщини, депутат ІМР    Лаврентій Кухалейшвілі 

Переглядів: 1462 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту