Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2016 » Лютий » 10 » Чергова спроба знищіти зелену зону п/т "Дружба" площею 3.3 га. (Документи).
7:59 PM
Чергова спроба знищіти зелену зону п/т "Дружба" площею 3.3 га. (Документи).

Шановна Громада! Сьогодні 10 лютого 2016 р. в рекреаційній зоні колишнього п/т «Дружба» була чергова вирізка дерев! Мені подзвонили місцеві мешканці і я одразу поїхав на місце. По приїзду я побачив, як група невідомих людей деякі з них були в помаранчевих жилетках вирубують молоді дерева. Ще кілька людей копали яму вдовж дороги, напевно шукали комунікації. На моє питання, що вони роблять, мені відповіли, що вони виконують припис КП «Благоустрою» в якому їх зобов'язали прибрати територію табору та УВАГА обнести його парканом!!! Це що місцева влада так не хоче, аби вони будувалися, що змушує їх встановити паркан?!!!!


Також я бачив там представника Ліневича, на ім'я Олександр, з яким я мав справу ще в парку «Стельмаха» коли там бурили свердловину для води. На місце зібралися місцеві мешканці, які є активістами нашого Громадського руху захисту зелених зон. Вони й викликали поліцію. Я помітив один факт, що робітники працюють певний час, а потім починають кудись тікати, і через деякий час приїздить поліція. Виникає таке враження, що їх хтось заздалегідь попереджає! Так було і сьогодні, робітники сховали бензопили в мікроавтобус Ліневича і як тільки він поїхав, через деякий час приїхали представники поліції.

Представники поліції почали опитувати робітників та застерегли  їх нікуди не тікати до приїзду слідчого! А слідчий у нас всім нам знайомий Сергій Власенко, який мало того, що навмисно нічого не робить, так і відкрито виступав на боці забудовників називаючи активістів злочинцями! Так було по скандальній забудові на Єсеніна! І тут ми не сподіваємося, що Власенко стане на бік Громади, а бачимо,  що він вже по кримінальній справі стосовно незаконного зрізання дерев саботує слідчу роботу. Це доводиться і тим фактом, що ми знайшли дві сокири, яким рубали дерева, я особисто просив його вилучити ці знаряддя злочинів, але він сказав, що його треба з кимось там порадитися! Я не розумію він слідчій по цій справі чи хто???

Через деякій час приїхала Олеся Варламова журналістка Першого національного. Вона побачили публікацію про вирізку дерев і приїхали її висвітлити! Олеся я знаю вже років з 5, з початку скандалу по парку «Героїв» саме вона було однією з 5 журналістів, які висвітлили скандал навколо роздачі парку під забудову. Це буде перший випуск новин по «Дружбі» і сподіваюсь не останній. Ми розповіли їй про проблему цієї рекреаційної зони. Хто орендар, хто хоче забудовувати та що планується будувати! Розказали про те, що без жодних дозвільних документів були знищенні 100-річні корабельні сосни. Про те, що земля має статус рекреації та не зрозуміло, як могли змінити цільове призначення з рекреації під забудову і чи змінювали взагалі. Впевнений вона зробить хороший сюжет. Тому дивіться сьогодні новини на Першому національному о 21-00.


Після того, як приїхали журналісти з Першого національного, до «Дружби» приїхали журналісти портала Ирпеня Олена Кутовенко і Зореслав Замойский, які в черговий раз допомогають нам висвітлити проблему знищення унікальної зеленої зони! Останні приїхали журналісти «КарплюкТВ». Напевно через те, що "хтось" дізнався, що приїхали справжні журналісти с камерами і треба зробити черговий фейкові новини! Звичайно ми розуміємо, що вони покажуть. Те, що вони зняли тільки інтерв'ю з представницею фірми забудовника «ТОВ Розбудова» і не взяли жодного інтерв'ю у місцевих мешканців і активістів, і одразу поїхали, говорить тільки про те, що сюжет буде заангажованим. Як завжди нам будуть вішати на вуха лапшу, що забудова цієї рекреаційної зони це благо! Що там купи сміття і шприців! Таке враження, що знищення зелених зон зупинить проблему наркоманії! А стосовно сміття так це орендар повинен був прибирати цю території, а не навмисно її засмічувати, аби потім сказати, що то люди винні. На останок приїхав представник КП "Зеленбуд", який в черговий раз підтвердив, що дозволу на вирізку живих дерев забудовникам ніхто не давав! А був дозвіл виконкому на спил тільки сухостою!!! Також на скандал приїхала і колишня голова Ірпеня, а тепер голова осередку партії "Сила людей" Мирослава Свистович. 

Для того, аби отримати інформацію про рекреаційну зону "Дружба"  я ще 22 січня  написав депутатський запит.


Вчора 9 лютого я отримав відповідь на свій депутатський запит з наданням копій! Не пройшло і пів року, як то кажуть)) Правда я просив їх засвідчити належним чином, але влада цього не зробила! Таке враження, що це нам не дасть можливість подати до суду і витребувати документи належно засвідчені. Я просив дати відповіді на декілька питань:

  1. Надати договір оренди між Ірпінською міською радою та ТОВ «Розбудова», який заключний у 2008 р. та додатки до нього про продовження оренди по земельних ділянок за адресою: м. Ірпінь, вул. Толстого 24, площею 0.5774 га. кадастровий номер 3210900000:01073:0027, та на земельну ділянку за тією ж адресою площею 2.7129 га. кадастровий номер 3210900000:01074:0044. Відповідь така, що договір укладений 18 червня 2008 року, на оренду земельної ділянки площею 3.2903га, строком на 5 років. У 2013 р. Скаржинський продовжив оренду до 25 червня 2018 р. Зверніть увагу на нормативно грошову оцінку цієї землі та вона складає 1290717 грн! І це в той час коли сотка землі в Ірпені в зеленій зоні досягала 20 000 у.е за сотку!!!! Згідно з договором земля надавалась увага, для обслуговування житлово-оздоровчого комплексу!!!! ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ, А НЕ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА БАГАТОПОВЕРХІВОК!!! За ці роки це товариство, яке повинно було обслуговувати ці будівлі, перетворили всі будівлі та всю рекреаційну зону на смітник!


2. Друге питання, яке цільове призначення зазначених земельних ділянок, чи мали вони статус рекреаційної зони, якщо так то на підставі якого рішення. Якщо її цільове призначення було змінено то на підставі якого рішення з наданням відповідних засвідчених копій.

Мені відповіли, що для увага будівництва житлово-оздоровчого комплексу!!! Виникає питання, а коли земля рекреації раптом змінили своє призначення і хто її змінив! Мені на це питання не відповіли, хоча ми все одно про все дізнаємося!


3. Яка форма власності зазначених земельних ділянок.
Як ми вже дізналися земля належить до комунальної власності, а орендар має право її використовувати!

4. Чи зверталось ТОВ «Розбудова» до Ірпінської міської ради з заявою про початок проведення підготовчих будівельних робіт на земельній ділянці за адресою: м. Ірпінь, вул. Толстого 24, площею 0.5774 га. кадастровий номер 3210900000:01073:0027. Якщо зверталося прошу надати засвідчену копію заява та декларацію про початок проведення підготовчих будівельних робіт.
Мені повідомили, що у відділі містобудування та архітектури Ірпінської міської ради, містобудівних умов і обтяжень на забудову земельних ділянок площею 0.5774га. та 2.719га. - не зареєстровано!


5. Чи існують якісь обмеження у використанні зазначених земельних ділянок. Якщо існує то який вид цього обмеження.
Мені на це питання не відповіли, але відповідно до інформації, яка міститься в публічній кадастровий карті України, на дані земельні ділянки існує обмеження – «зона радіоактивно забрудненої території»!!!


6. Також прошу надати інформацію стосовно того скільки зазначене ТОВ «Розбудова» сплатила орендної плати до бюджету Ірпінської міської ради з початку укладення договору оренди, з зазначенням того скільки сплатила за кожний рік.

Мені повідомили, що ТОВ «Розбудова» сплатила до міського бюджету за ці роки з 2008 по 2016 р. - 570 801 грн. 93 коп. Я вважаю це копійки в порівнянні з тим, що Громада могла б отримати з цієї землі, якби міська рада продала її з прилюдних торгів. Місто б отримало від цього не менше ніж 35 000 000 грн!!! А так зараз цю землю забудують! Населять на наші гнилі комунікації ще кілька тисяч чоловік з не менше ніж 1 000 машин. І віддадуть її знов в місто вже забудованою!!!! Чи потрібно нам це? В цьому районі немає ЖОДНОГО дитячого садочка чи школи! А це при тому, що забудовники на чолі з міським головою за рік свого «правління» побудували там цілий мікрорайон знищивши грабову рощу біля «Кринички». Також в тому районі немає жодного парку чи скверу, а людям з дітьми далеко ходити до міських парків в центрі!


Найближчим часом буде проведено детальний юридичний аналіз зазначених документів з подальшою публікацією на нашому сайті захисту зелених зон.

На останок хочу зазначити, що Громадський рух захисту зелених зон до якого входить ініціативна група захисту рекреаційної зони в колишньому п/т «Дружба» не тільки не збирається припиняти боротьбу, а навпаки кине всі наявні ресурси для збереження цієї унікальної зеленої зони з корабельними соснами! Приєднуйтеся до нашого руху захисту зелених зон Ірпеня. Ірпінь буде історико-культурним парковим містом (с).

 

Голова Громадського руху захисту

зелених зон Київщини, депутат

Ірпінської міської ради                                                                        Лаврентій Кухалейшвілі

Переглядів: 832 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Друзі сайту