Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2015 » Липень » 8 » Переможна хода Громади, або агонія забудовника!
3:32 PM
Переможна хода Громади, або агонія забудовника!

За останній тиждень в Ірпені відбулося декілька гучних скандалів. 3 липня ухвалою Ірпінського міського суду було накладено арешт на земельну ділянку за адресою Гостомельське шосе 8-а (сквер «Дубровський»).

Як ви всі мали змогу бачити дана земельна ділянка вже двічі  була в центрі скандалу, коли  18 травні громада не дала там поставити паркан, так і 17 червня коли забудовник вдруге хотів становити паркан скориставшись допомогою "зелених человечков". Забудовник казав, що у нього з документами все гараз і порадив нам звертатися до суду!

Ми так і зробили і подали до суду. Нами був написан позов щодо скасування рішення ради про надання даної земельної ділянки в оренду. Я подав адміністративний позов до окружного адміністративного суду м. Києва, аби обійти Ірпінський суд, де забудовники можуть легко домовитися про потрібне їм рішення,

а  Дмитрий Степовенко подав до Ірпінського міського суду,  я зайшов в процес, як його представник.

В попередньому судовому засіданні, ми заявили клопотання про залучення в якості третіх осіб без самостійних вимог орендаря КП "Ірпіньжитлобуд", та суборендаря ТОВ "Смарт універсал груп". Також ми попросили залучити в якості третіх осіб без самостійних вимог мешканців прилеглих будинків. Судья пішла до нарадчої кімнати для визначення чи призначати судове засідання чи ні. Її не було більше години. Коли судья прийшла зачитувати ухвалу, з перших рядкив ми зрозуміли, що справу все ж таки призначено до розгляду! Також суд задовільнив наше клопотання про залучення всіх третіх осіб.

Судья призначила дату наступного судового засідання на 15 липня і пішла, закривши судове засідання. На моє запитання стосовно розгляду  клопотання про забезпечення позову, секретар судового засідання сказала, що зараз з’ясує! І нам через 30 хвилин винесли ухвалу про забезпечення позову. В якій було вказано дослівно "Заборонити до набрання рішенням законної сили, проводити будь-які будівельні роботи, в тому числ, зрізання дерев, встановлення паркану, проведення початкових робіт для будівництва та інши роботи, пов'язані з будівництвом на зазначеній земельний ділянці". Тобто наразі ми можемо не хвилуватися, що забудовник найме тітушок і встановить паркан, та почне зрізати дерева. Про те, що забудовник організовує тітушок для встановлення паркану нам розповіли люди з його оточення.

Після судового засідання забудовник Антон Мірончук дуже нервував і погрожував людям, які живуть в тому районі знесенням їх будинків. Також в той самий день цей самий забудовник почав знову зрізати дерева по вул. Есеніна "вільховий гай". Ми поїхали туди повідомити, що по цій ділянці також подано позов. На судове засідання окрім великої кількості людей, з’явився і секретар Ірпінської ради – Юрій Денесенко. У мене одразу виникло питання, а що робив секретар ради у свій робочій час біля суду? Може у нього там є якісь судові процеси?  Я більш ніж впевнений, що до судового засідання по цій справі були якійсь кулуарні домовленості. Але суддя Наталья Карабаза побачивши величезну кількість людей, не ризикнула прийняти протизаконне рішення і за це їй подяка від Громади. Ця суддя щойно призначена на посаду і ще не знає, що у нас в місті дуже активна Громада, яка бореться за свої права, збереження зелених зон та з незаконною забудовою.  Хочу скористатися нагодою та звернутися до судді – я розумію, що на вас вчиняється тиск, як з боку забудовників, так і збоку Ірпінської міської ради. Ви бачили скільки людей прийшло на судове засідання і це лише маленька частина тих людей, які виступають проти цієї забудови. Ви щойно призначена  суддя і вам зараз вирішувати, або ви стаєте на бік Громади і розглядаєте цю справу у відповідності до закону і за це отримаєте не тільки подяку від Громади, а ще і позитивні відгуки в місті, що не буде зайвим на початку вашої кар’єри, або ви стаєте на бік забудовника та корупційної влади і тоді про вас люди будуть говори дуже неприємні слова. Наразі у вас є вибір і від того який він буде може залежати ваша кар’єра.

 Також коли я перебував в залі судових засідань, слідчий Сергій Власенко приніс мені повістку по одній із кримінальних справ, які порушив проти активістів забудовник Антон Мірончук. Це він бачив мене коли я прийшов до суду і одразу зателефонував слідчому, який термінового прибіг до суду!

Також гаряче було вчора  6 липня на вул. Есеніна 30, де той же самий забудовник Антон Мірончук, але в обличчі будівельної фірми «Орлан-інвест» хоче забудувати зелену зону на, якій росте дерево занесене до червоної книги декількох держав – вільхи чорної.

Зважаючи на резонанс, який почався через діяльність цього забудовника наближеного до діючого мера міста Володимира Карплюка, вони вирішили знищіти сліди своєї злочинної діяльності. Робітникам було наказано спалити всі докази, що вони і зробили. Незважаючи на 40 градусне пекло, та те, що дана ділянка знаходиться на торфі, робітники влаштували справжнє пекло.

Спочатку вони палили пеньки разом зі зрізаними деревами, аби приховати кількість зрізаних дерев, тобто знищити всі докази їхньої злочинної діяльності! А коли почав горіти торф, почали його тушити. 

Одразу на місце виїхали активісти, які побачивши полум’я та викликали пожежників. Коли ті приїхали, то працівники забудовника просто не пустили їх на територію забудови і пожежникам не залишилося нічого окрім поїхати звідти. 

Один з приїхавши активістів був севастополець Євген Мельничук, який був змушений переїхати з рідного Криму до нас, бо через свою діяльність зазнав переслідування з боку нової окупаційної влади Криму. Також туди одразу ж приїхав забудовник Антон Мірончук  і не знайшов нічого кращого ніж заблокувати машину Євгена, та викликати міліцію. Місцеві мешканці теж викликали міліцію.

На виклик приїхав здогадайтесь хто? Правильно той самий слідчий  Ірпінського МВ – Сергій Власенко. Слідчий Власенко, який законом зобов’язаний захищати права і свободи громадян навіть не намагався приховати, що підтримує дії забудовника. Він називав присутніх там людей злочинцями! І залякував всіх присутніх кримінальною відповідальністю. Хоча сам дуже добре знає, що є таке поняття, як презумпція невинуватості! Тільки суд може назвати людину злочинцем! В діях же забудовника він в упор не бачить кримінальних злочинів, йому байдуже, що забудовник спиляв майже 200 дерев не сплативши при цьому відновної вартості! То, як це назвати? Якщо він так знає закону то нехай не застосовує їх вибірково!

Навіть на даний момент за дерева сплачено лише 35 000, а не вся сума.

Це говорить лише про те, що у забудовника Антона Мірончука немає коштів. Виникає питання, так, як він збирається будувати там багатоповерхові будинки? Відповідь дуже проста, він буде будувати за гроші інвесторів, яких вже зараз дурять обіцяючи їм життя серед зеленої оази, яка насправді буде вся винищена в гонитві за шаленими грошима!  Але це не все! Відповідно до листа за підписом заступника мера Миколи Головкевича увага, рішення про відчуження земельної ділянки за адресою Есеніна 30 – НЕ ПРИЙМАЛОСЯ! Містобудівні умови та обмеження – НЕ НАДАВАЛИСЯ!

То скажіть мені на підставі чого Антон Мірончук збирається там будувати? Це в черговий раз доказує, що за ним стоїть Володимир Карплюк і для будівництва у нього зелене світло, і байдуже, що для цього немає жодних юридичних підстав!

 Далі потакаючи забудовнику він взагалі почав зловживати своїм службовим становищем! Таке враження, що він перебуває на зарплаті не в людей, а в забудовників! Якщо він вже забув закон про міліцію, то я йому нагадаю!

Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про міліцію»  Міліція  виконує  свої  завдання  неупереджено,   у    точній відповідності з законом. Ніякі виняткові  обставини  або  вказівки службових осіб не можуть бути підставою для  будь-яких  незаконних 
дій  або  бездіяльності  міліції.  

Натомість за вказівкою Антона Мірончука, який перебував у дуже емоційному стані, який присутні активісти визначили, як агонія, слідчий Сергій Власенко намагався вчора відібрати автомобіль у Євгена Мельничука. Ніби то даний автомобіль є знаряддям якогось кримінального злочину! Хочу нагадати слідчому, що відповідно до КПК України, арешт на майно в тому числі транспортний засіб, може накласти тільки суд і тільки на майно підозрюваного або обвинуваченого! Це передбачено ст. 171-173 КПК України. Євген Мельничук не є не тим, ні іншим!  З боку слідчого Власенко це перевищення службового становища, яке має ознаки злочину передбаченого ст. 365 Кримінального кодексу України, а саме перевищення влади або службового становища. З цього приводу буде написана заява про злочин, і нехай прокуратура розбирається з такими «оборотними в погонах».

Так, що шановна Громада робить висновки, що відбувається на ваших очах у нашому місті! Ні в кого не виникає сумнівів, що за цим стоїть діюча влада.

Також хочу нагадати всім, що 9 липня 2015р. о 12-00 в Центральному будинку культури (БКЗ) вул. Соборна 183 відбудуться ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ!

 Ірпінь опинився на грані екологічної катастрофи! Знищення десятків тисяч дерев та будівництво сотень багатоповерхових будинків негативно вплинуло на соціальне життя містян та створило величезне навантаження на інженерну інфраструктуру. Колись затишний та спокійний Ірпінь перетворився на суцільний будівельний майданчик, де хаотично забудовуються багатоповерхівками, як лісові масиви, так і частий сектор. Вже зараз нашим дітям не вистачає місць у садочках, на черзі стоять понад 3000 дітей! Школи переповнені та переходять на другу зміну. Існують суттєві проблеми з водопостачанням, стоками та іншими комунікаціями. Навіть зараз на сайті міської ради висить оголошення про відключення води! Так вони добудуються до того, що будуть подавати воду нас по годинам! (http://www.imr.gov.ua/news/600-kp-irpinvodokanal-informue).

 Не дивлячись на масове невдоволення ірпінчан, вищезазначеним, влада хоче протягти побудову ще 160 000 кв.м. житла в кварталі, обмеженого вулицями Університетська (К. Маркса), Пушкінська, Суворова. Ця площа становитиме майже 5 частину побудованого за 100 років житла! ЦЯ ЗАБУДОВА СТОСУЄТЬС ВСІХ МЕШКАНЦІВ ІРПЕНЯ! З цього приводу влада організовує громадські слухання, і робить це навмисно в незручний для працездатного населення час. Бути будівництву чи ні, стосується кожного! Всім кому не байдужа доля Ірпеня приєднуйтесь! Тільки разом ми зможемо побороти цю будівельну мафію. Багато людей в Ірпені  обурені діяльністю влади по знищенню нашого останнього рекреаційного потенціалу. Вважають, що від них нічого не залежить і мовчки спостерігають, як Ірпінь з колись курортного міста перетворюється на суцільний будівельний майданчик! Люди отямтесь! Від вас залежить багато чого! Ми своєю діяльністю довели, що навіть від однієї людини багато, що залежить! А коли нас багато то ми можемо впливати на рішення депутатів, яких ми обирали! Якщо мовчки обурюватися, це не зупинить цих злочинців! Ми боримося за наше місто, а ти готовий за нього боротися?! Промовчиш зараз – мовчи довіку!

 На останок хочу ПОДЯКУВАТИ  всім тим людям, що змогли прийти на суд по Гостомельскому шосе! Якби не ваша присутність даю 100%, що у нас нічого б не вийшло! Тільки завдяки вам у нас є ухвала про заборону. В єдності сили і в єдності перемога! ІРПІНЬ БУДЕ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИМ ПАРКОВИМ МІСТОМ (с). Приєднуйтеся до нашої боротьби за зелені зони Ірпеня!

З повагою,

Голова Громадського руху захисту

зелених зон Київщини                                              Лаврентій Кухалейшвілі

Переглядів: 1867 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту