Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2015 » Червень » 4 » Звернення-Вимога до мера Ірпеня і депутатів стосовно зеленої зони за адресою: Гостомельське шосе 8-а
10:49 PM
Звернення-Вимога до мера Ірпеня і депутатів стосовно зеленої зони за адресою: Гостомельське шосе 8-а

                                                                               Голові Ірпінської міської ради

                                          Карплюку В.А.

 

                                                                   Депутатам Ірпінської міської ради

 

 

Звернення-Вимога!

 

Ми мешканці багатотисячного мікрорайону СМУ східної частини м. Ірпеня звертаємось до Вас з ВИМОГОЮ!

26 березня 2015 року рішення Ірпінської міської ради № 4878-68-VI, КП «Ірпіньжитлоінвестбуд» було надано земельну ділянку площею 0,2830 га, 3210900000:01:118:0031, в оренду строком на 10 років для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Гостомельске шосе 8-а.

3 квітня 2015 року рішенням сесії Ірпінської міської ради № 4948-69-VI, було надано дозвіл КП «Ірпіньжитлоінвестбуд»  передати в суборенду товариству з обмеженою відповідальністю «Смарт універсал груп» земельну ділянку площею 0,2830 га, кадастровий номер 3210900000:01:118:0031, для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Гостомельске шосе 8-а, без зміни цільового призначення земельної ділянки.

Категорично не погоджуємося з рішенням депутатів Ірпінської міської ради виходячи з наступного:

Так відповідно   до генерального плану розвитку м. Ірпеня з північної  частини не передбачено жодного парку!!! І це при тому, що саме східна частина Ірпеня мала найбільшу кількість зелених зон. Вони і досі є, але місцева влада так звані «попереднікі» незаконно віддала їх під забудову.

На сьогоднішній день в нашому мікрорайоні (Аптека) залишилась остання невеличка зелена зона розташована по вул. Гостомельске шосе 8-а. Більше в мікрорайоні нема жодного місця відпочинку і оздоровлення наших мешканців, їхніх дітей, та людей похилого віку, яких в нашому районі дуже багато.

Треба зазначити, що в нашому районі біля наших будинків була велика зелена зона, але через хаотичне і незаконне  будівництво  були знищені  тисячі  вікових сосен та дубів.

Ця хаотична і незаконна забудова призвела до значного збільшення мешканців мікрорайону де вже не залишиться жодного місця для відпочинку і оздоровлення окрім цієї маленької зеленої зони. Це вже точно не піде на користь здоров’ю майбутнього покоління. Це при тому, що більшість дітей в м. Ірпені і так хворі. Також в нашому районі проживають люди, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЄС. Багато мешканців прооперовано з приводу онкологічних захворювань, багато людей померло від цієї причини. Місцеві мешканці від цієї хаотичної забудови ніякої користі не отримали, окрім перевантаження старих комунікаційних мереж, та величезне навантаження  на соціальну інфраструктуру!!!

До того ж в нашому районі несприятливі екологічні умови, що було підтверджено розробниками генерального плану розвитку м. Ірпеня ДП «ДНІПРОМІСТО» на громадських слуханнях 21.12.2011р. Вони повідомили, що повітря вже не само очищується через винищення зелених зон.  В районі СМУ вже виникла несприятлива ситуація. Через наш район повз наші будинки проходить центральна дорога північної частини Ірпеня. Нам і так немає чим дихати, ми не можемо навіть відчиняти вікна. Також в нашому району псує екологію шкідливе виробництво розташоване на території колишнього заводу «Прогресс». 

При наданні в оренду земельної ділянки не враховувались думка мешканців прилеглих будинків, а також було грубо порушена  ціла низка законодавчих актів, а саме:

Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно п.3,4,5, ст. 2, та п.1 ст. 18 даного закону, місцева влада при забудові і плануванні територій повинна була б обґрунтовано та рівномірно чередувати зони  житлової забудови та зони рекреаційного призначення в межах території району (зональне планування).

Крім, того, даним рішенням Ірпінської міської влади були порушені вимоги ст. 5.1,5.2,5.3,5.4, 10.1,10.4 ДНБ  360-92, а саме:

- площа озеленених територій загального користування (парки, сади, сквери, бульвари) на території забудови міських, сільських поселень з населенням міст до 50 тисяч мешканців має складати 40% від території забудови (6 кв.м. на людину).

Також відповідно ст. 48 до ЗУ « Про землелеустрій»      З метою  врахування  громадських  інтересів  при   здійсненні землеустрою   органи   виконавчої   влади   та   органи  місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень:

     а) інформують у  разі  необхідності  населення  через  засоби масової інформації про заходи, передбачені землеустроєм;

     б) залучають   представників   громадських   організацій   та об'єднань громадян до участі  в  обговоренні  загальнодержавних  і регіональних   програм   використання   та  охорони  земель,  схем землеустрою адміністративно-територіальних утворень;

     в) готують    пропозиції    щодо     врахування     інтересів територіальних громад при здійсненні землеустрою.

Зрозуміло, що нічого з вищеперерахованого зроблено не було! Ніхто не питав у громади дозволу на виділення земельної ділянки в цій останній маленькій зелених зоні!

В ЗУ «Про екологічну мережі України» п.6 ст. 4 стверджується про необхідність зупинення втрат природних і напівприродних територій, зайнятих рослинами природного утворення, розширення площ ТЕРИТОРІЙ ЕКОМЕРЕЖІ. Місцева влада порушує і цей закон і замість розвитку єкомережі вважає вигідним «віддати в оренду» цю останню зелену зону, тим самим позбавляючи місцевих мешканців права здійснення загального використання природних ресурсів, закріплених в ст. 9 п. «г» ЗУ «Про охорону природного навколишнього середовища».

 Також відповідно до ст. 21 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» громадським слуханням   підлягають    розроблені    в установленому  порядку  проекти  містобудівної   документації   на місцевому   рівні:   генеральні  плани  населених  пунктів,  плани зонування територій, детальні плани територій. 
Ніхто ніяких громадських слухань, щодо детальних планів територій не проводив! 

Зважаючи на те, що більше в даному районі немає жодної зеленої зони для відпочинку і оздоровлення місцевих мешканців. І її забудова негативно вплине на умови проживання місцевих мешканців. Беручи до уваги суспільний протест місцевих мешканців, щодо забудови даної зеленої зоні.

 

ВИМАГАЄМО:

 

  1. Скасувати рішенням сесії Ірпінської міської ради № 4948-69-VI, від 03 квітня 2015 р. про надання  дозвілу КП «Ірпіньжитлоінвестбуд»  передати в суборенду товариству з обмеженою відповідальністю «Смарт універсал груп» земельну ділянку площею 0,2830 га, кадастровий номер 3210900000:01:118:0031, для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Гостомельске шосе 8-а, без зміни цільового призначення земельної ділянки.
  2. Скасувати рішення Ірпінської міської ради № 4878-68-VI, від 26 квітня  2015р.про надання  КП «Ірпіньжитлоінвестбуд» земельну ділянку площею 0,2830 га, 3210900000:01:118:0031, в оренду строком на 10 років для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Гостомельське шосе 8-а.
  3. Повернути дану земельну ділянку до комунальної власності Громади м. Ірпінь.
  4. Винести рішення, яким віднести дану земельну ділянку до рекреаційної зони, для відпочинку і оздоровлення місцевих мешканців, та облаштувати в ній дитячий майданчик.

 

У разі невиконання наших вимог, ми будемо боротися всіма доступними засобами для збереження цієї останньої зеленої зони в нашому районі!

 

Голова ініціативної групи

захисту зеленої зони по

вул. Гостомельське щосе 8-а                                              Б. Ясь

 

Голова КОГО «Громадський рух

захисту зелених зон Київщини»                                Л. Кухалейшвілі

29.05.2015р.

 

Додаток: 

 1. Список осіб, яки були присутні на громадських зборах 19.05.2015р.,  по створенню ініціативної групи захисту зеленої зони по вул. Гостомельске шосе 8-а 

Переглядів: 1011 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту