Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2015 » Травень » 19 » Народний гнів в Ірпені! (фото, відео)
4:21 AM
Народний гнів в Ірпені! (фото, відео)

Шановна Громада! Сьогодні був непростий день! Громада досягла невеличкої, але дуже важливої перемоги. На вул. Гостомельське шосе  щепки летіли на всі сторони, але це не щепки зрізаних дерев, а з паркану, який розтрощила обурена Громада.

Ірпінь вже давно відомий на всю країну знищенням зелених зон і незаконними забудовами. Знищення останніх зелених зон не припинилися і з приходом нового мера-забудовника Володимира Карплюка.

Так сьогодні робочі почали загороджувати парканом останній клаптик зеленої зони в районі «Аптеки». На прохання місцевих мешканців показати правовстановлюючі документи, представник забудовника зміг показати лише копію декларації на початок будівельних робіт! З неї люди дізналися, що на їхньому маленькому клаптику землі хочуть побудувати 9-ти по верхівку на 2 під’їзди на 126 квартир. Більше ніяких документів у представника забудовника не було! Ні документів на землю, ні єкпертизи будинку, ні технічних умов. А може їх просто не хотіли «засвітити», адже дана територія була надана ніби то для будівництва будинку для працівників СБУ вже теперішнім мером Карплюком в грудні 2014р.

Обурившись свавіллям забудовника, Громада оголосила збір на 20-00. На збори прийшла величезна кількість людей, за моїми підрахунками їх було не менше 200. Обурені люди вимагали приїзду міського голови Володимира  Карплюка, та місцевого депутата Ірпінської міської ради – Костянтина Журавля.  Ані Карплюк, ані Журавель не знайшли можливості приїхати до людей, або просто не хотіли, тому людям не залишалося нічого крім перекриття головної дороги північної частини Ірпеня – Гостомельского шосе, та руйнування паркану.

Хвилин через 20 приїхали представники міліції, але вони нічого не змогли зробити проти народного гніву і мовчки спостерігали, як Громада шукає справедливості!

На питання до забудовника хто буде будуватися він назвав якусь невідому фірму (фірму «бабочку»), але на території спірної забудови була помічена автівка концерну «Орлан».

Даний концерн почав свою бурхливу діяльність одразу, як тільки місто очолів В.Карплюк. До нього в Ірпені даний забудовник не будував! Станом на сьогодні дана фірма будує не один будинок. Так вони почали будівництво на території колишньої шкіргалантерейної фабрики по вул. Тургенівській (навпроти ЗОШ №2), на вул. Пушкінській, а тепер і на вул. Гостомельскому шоссе. Виникає питання, хто дав цій фірмі зелене світло на будівництво в місті? Ходять чутки, що теперішній мер не просто так пустив цього забудовника в місто і має  з цього свій зиск!

Нагадуємо, що не тільки цей забудовник почав будувати в місті. Разом з «Орланом», в Ірпені з’явилася  ще й будівельна фірма «Будрегіонінвест», яка будує вже 4-й будинок  в ЖК «Річтаун Ірпінь» в районі вул.. П. Мирного (ЖК «Грандлайф»). Власниками «Будрегіонінвесту»  ще нещодавно були дружина Карплюка – Лариса Карплюк, та дружина Федорука – Людмила Карплюк! Зараз власником цієї фірми є її колишній директор Співак. Не думаю, що дружини наших міських голів подарували свої долі в прибутковому бізнесі, скоріш за все власників змінили, аби не було недоречних питань до мера Карплюка.

Доречі на вул. П. Мирного будується розрекламований Карплюком дитячий садок (один з трьох задекларованих)! Цікаво чи не за державні кошти він будується?! Якщо будується за державні кошти то це зловживання службовим становищем, як мінімум?!

Докі деяки люди аплодують меру за облаштовані парки, бензопили в руках робітників не перестають працювати. Насправді парки облаштовують не для того, аби покращити життя Громаді міста, а лише для того, аби підняти ціну на квадратні метри! Це підтверджують і місцеві забудовники!

Громада навіть не знає скільки їй коштують ті парки, адже на всі запити місцевих активістів з міської ради приходять одні відписки! Може вартість така, що Громада б краще захотіла, аби ці гроші спрямували на ремонт каналізаційного колектора, через поламку якого стічні води зливають у місцеві водойми.

Громада знає, що  на ремонт дитячої поліклініки витратили близько 12 000 000 грн. Правда ніхто не може зрозуміти на, що можна було витрати такі кошти, адже будівля заново не будувалася, дах не мінявся, а ремонт ренгенкабінету був зроблений ще за часів Скаржинського. Може декоративні картини на стінах були оцінені, як витвори художнього мистецтва?

В осені чергові вибори мера та депутатського корпусу і багато людей виказують думки, що якщо не дай Бог мером на 5 років стане В. Карплюк, то місто вщент забудується і остаточно втратить свою рекреаційну привабливість та перетвориться на спальний район м. Києва, бо ж  дуже по хозяйські він підходить до його «розбудови».

Подробиці сьогоднішнього народного гніву дивіться завтра 19 травня на каналі 1+1 у випуску новин.

В любому випадку, ми не припиняємо своєї діяльності, щодо захисту зелених зон Приірпіння. На завтра 19 травня 2015р. на 20-00 оголошується збір Громади навколишніх будинків, для створення ініціативної групи захисту зеленої зони, вибори її голови, розроблення і обговорення стратегії її захисту. Всім кому не байдужа доля м. Ірпеня в цілому і цієї маленької зеленої зони зокрема приєднуйтесь!

Ірпінь буде історико-культурним парковим містом! (с)

 

З повагою,

Голова Громадського руху захисту

зелених зон Київщини                                               Лаврентій Кухалейшвілі                   

Переглядів: 1011 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Лаврентий  
0
Александр, что тебе брехня? Слово в районе ул. П. Мирного или про садик на этой улице? В статье никто не писал, что Гранд лайф находится на этой улице! Читай внимательно!!! Ты наверное не выспался, я не писал кто строил Гранд лайф статья не про это! Так что не надо тут "блестеть" эрудицией!

1 Олександр  
0
в районі вул.. П. Мирного (ЖК «Грандлайф»). - Брехня ця фраза. ГРАНД-ЛАЙФ знаходиться не на цій вулиці, будівництвом цього комплексу займалася інша фірма.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту