Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2015 » Травень » 17 » Мер Ірпеня: в моїх 67 квартирах ніхто не живе
9:33 PM
Мер Ірпеня: в моїх 67 квартирах ніхто не живе

НовиниМер Ірпеня: в моїх 67 квартирах ніхто не живе

Після резонансної публікації Громадського руху ЧЕСНО про 67 квартир міського голови Ірпеня Володимира Карплюка журналісти низки ЗМІ розпочали власні розслідування.

У прямому ефірі радіо “Вісті” Володимир Карплюк наголосив, що інформація,  поширена ЧЕСНО, правдива лише частково:“Чесно взяли інформацію 2013 року, де вказується обсяг… кількість нерухомості, яка… мені належить, і підрахували цифру, витрачену на купівлю цієї нерухомості в цілому, а не за 2013 рік”.

 

Аналітик Громадського руху ЧЕСНО Остап Кучма, який аналізував декларацію новообраного політика, наголошує, що є чіткі правила заповнення декларації:

“Не зважаючи на те, що нам було дійсно цікаво дізнатися вартість всієї нерухомості та земельних ділянок п. Карплюка, правила заповнення, викладені у примітках до офіційної форми Декларації про майно, доходи, витрати та фінансові зобов’язання, чітко говорять про те, що поле «сума витрат (грн) на придбання у власність/оренду чи на інше право користування» заповнюється лише, якщо такі витрати були здійснені у звітному році.”

“Тобто, якщо у вас є квартира, придбана двома роками раніше, — ви вже не зазначаєте за скільки її придбали. Наскільки мені відомо, міський голова Ірпеня — випускник податкової академії. Він мав би знати, як заповнювати декларації”, — додає аналітик.

У прямому ефірі радіостанції міського голову перепитують, чи дійсно він є власником  67 квартир.

“Абсолютно! Так!”, — підтверджує Карплюк.

Але у декларації за 2014 рік політик, який стверджує, що досі має 67 квартир, чомусь цю нерухомість більше не вказував. Квартир на посаді мера він задекларував утричі менше.

Зате загальна площа земельних ділянок вдвічі більша. Скоріш за все, це пов’язано з тим, що відповідна сторінка у декларації за 2013 рік на офіційному сайті міськради досі може бути відсутня.

На питання, хто ж мешкає в його 67-ми квартирах, міський голова запевнив, що “ніхто”. Політик зазначив, що утримує квартири на зароблені раніше кошти, в тому числі і від будівельного бізнесу.

На пряме питання журналістів, чи є міський голова Бучі екс-“регіонал” Анатолій Федорук його кумом, Володимир Карплюк не відповів.

Зате наголосив, що фірму “Будрегіонінвест”, яка за даними журналістських розслідувань брала участь у забудові “роздерибаненої” землі, ані його дружина, ані дружина Федорука зараз не очолюють.

Тільки-от у Держреєстрі вважають інакше. За даними станом на 13.05.2014 року, Лариса Карплюк причетна до “Будрегіонінвест”.

«Згідно чинного законодавства, підписант – особа, що має право вчиняти правочини від імені юридичної особи без додаткових повноважень. Її зазначають в реєстраційній формі, як і керівника підприємства. Якщо навіть підписант не є засновником чи керівником юридичної особи, все одно він має безпосереднє відношення до відповідної компанії, здійснюючи, наприклад, підписання договорів без довіреності» — коментує ситуацію Олександр Лємєнов, юрист, експерт РПР та учасник Руху ЧЕСНО.

Карплюк переконував слухачів радіохвилі, що оприлюднена інформація проти нього — не що інше, як інформаційна атака, яка “кимось продумана і проплачена”.

На пряме питання журналістів, чи піде політична сила “Нові обличчя” на вибори до Київради і облради, Карплюк заявив таке:

“Цього я підтверджувати не буду. На сьогоднішній момент єдина мета… Наша політсила рекламує навчальний центр… Ми хочемо перед тим, як кудись балотуватись, повчитись. Для цього ми залучили закордонних і наших фахівців…”

Журналісти радіохвилі запевнили, що борди зараз — це якраз не що інше, як агітація.

“Ви прикидаєтесь наївним,” — зазначає Ксенія Туркова, ведуча радіо “Вісті”.

Нагадаємо, політична партія “Нові обличчя” - це політичний проект колишнього протеже Петра Мельника — Володимира Карплюка. Заступником голови партії значиться Петро Щербина колишній керівник комунальних ЗМІ за часів Леоніда Черновецького та медіа-консультант Сандея Аделаджі.

Джерело:http://news.stb.ua/2015/05/14/mer-irpenya-v-moyih-67-kvartirah-nihto-ne-zhive/

Переглядів: 526 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту