Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2015 » Березень » 3 » У Ворзелі протест проти незаконної забудови
8:16 PM
У Ворзелі протест проти незаконної забудови

Вчора у  Ворзелі відбулася акція протесту «Збережи Ворзель! Збережи ліс!» проти незаконної забудови у центрі курортного містечка.

Ініціаторами мітингу виступили мешканці Ворзеля за підтримки  Київської обласної громадської організації «Громадський рух захисту зелених зон Київщини» та громадської організації «Всеукраїнський Комітет Народного Контролю», які повідомляють, що на території, яка надана під індивідуальну забудову трьох 3-поверхових будинків, досить скоро з’являться 7-поверхові багатоквартирні будівлі.

Мешканці містечка заявляють, що забудовувати Ворзель багатоповерхівками неможливо: в місті нема і не буде відповідної інфраструктури – постраждає екологія, архітектурний облік. До того ж, подібні забудови просто знищать Ворзель як курортне містечко загалом.

За словами голови ГО «Всеукраїнський Комітет Народного Контролю» Леоніда Сівакова, закон України про містобудування свідчить про те, що при узгодженні містобудівельної документації повинні бути враховані інтереси мешканців довколишніх будинків.

«В даному випадку ніхто не погоджував цього питання з громадою і підписів з них ніхто не збирав», – зазначив Леонід Сіваков.

Водночас громадський активіст повідомив, що наразі мешканці підготували заяву проти розпочатого будівництва, під якою поставили підписи понад 200 жителів Ворзеля.

Відразу після акції протесту активісти громадської організації «Всеукраїнський Комітет Народного Контролю» вирушили до Ворзельської селищної ради, щоб передати голові селищної ради Венгрику Олександру своє звернення з вимогою негайно вжити заходів щодо припинення порушень вимог чинного містобудівного законодавства України при будівництві на вул. Пролетарській, 35.

Джерело: http://chask.net/?p=39181

Переглядів: 1297 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Житель 7-го округа  
0
Удивляет позиция Кухалейшвили, который декларирует борьбу с незаконными застройками но конкретных юридических действий не предпринимает.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту