Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2013 » Червень » 28 » ШАНОВНА ГРОМАДО! Напад на журналістів телеканалу СТБ.
11:47 PM
ШАНОВНА ГРОМАДО! Напад на журналістів телеканалу СТБ.

Напад на журналістів телеканалу СТБ.

 

27.06. 2013р. після сесії Ірпінської міської ради на, який затвердили зонування території м. Ірпеня в рамках Генплану. Ми разом зі знімальною групою поїхали на вул. К.Маркса,Чехова, та Лісову змімати сюжет, як живеться людям у новобудовах. Приїхавши на місце приблизно о 12-20, я разом з журалісткою Іриною Драбок, пішли на вул.Чехова до мешканки новобудов, оператор Антон Шоломицький залишився на вул. К. Маркса біля будинку 2-в знимати новобудови. Хвилин через десять ми повернулися за Антоном.

Повернувшись ми побачили, як невідоми люди в кількости 5 осіб тримали оператора. Один тримав Антона за шию, інши тримали за руки і намагалися відібрати відеокамеру. Я одразу підбіг до них та почав вимагати припинити насильницькі дії по відношенню до Антона. Людина, яка намагалася вирвати відеокамеру почала кричати, що то його земля і він хоче дізнатися чому тут знімають.

Я сказав, що це журналісти, а ви перешкоджаєте їм займатися журналістською діяльністю. Ірина показала посвідчення, алє ці особи своїх злочинних дій не припинили. Тоді я зателефонував до замначальника Ірпінської міліції Бедрія М.М. і повідомив про напад. Невідоми почули мою розмову і четверо людей відійшло від Антона, алє забудовник продовжував намагання відібрати камеру. Я почав це знімати на мобільний телефон.

 В цей час Антону вдалося зняти камеру зі штативу та він почав сам знімати напад. Забудовник тримаючи штатив у руках напав на оператора та зірвав з камери лінзу. Потім він кинув штатив та з лінзою попрямував в бік автівки марки мазда 6. Сивши в машину він почав комусь телефонувати. Десь через 10 хв. Приїхали спочатку співробітники ДСО, а за хвилину оперативна група міліціонерів. Ми розповіли про напад на знімальну групу. Антон написав заяву про злочин, а також повідомив, що при нападі ці особи пошкодили коштовну відеокамеру.

Ми з Іриною Драбок дали пояснення про подію нападу. Забудовник на вимогу міліції все ж таки віддав лінзу відеокамери. Я вважаю, в побаченому мною є повний склад злочину передбаченого ст. 171 КК України, тобто перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

За два роки нашої боротьби за зелені зони до нас знімальні групи приїзджали більше 50-ті разів зі всіх центральних каналів України. Це перший такий напад в Ірпені на журналістів. На фоні того, що останній місяць вся України обговорювала напад і побиття журналістки 5 каналу, який набув неяби, якого розголосу, цей напад виглядає вкрай цинічним і зухвалим. Люди, яки пішли на це заслуговують на жортке покарання, як з боку державної влади, так і на осуд зі сторони  журналістів і мешканців України

 

Голова КОГО «Громадський рух

захисту зелених зон Київщини»               Лаврентій Кухалейшвілі

Переглядів: 854 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту