Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2013 » Травень » 14 » Лісовий гамбіт: помічниця нардепа будує маєток в Біличанскьому лісі
11:47 PM
Лісовий гамбіт: помічниця нардепа будує маєток в Біличанскьому лісі

До травневих свят з лісу вирішили зробити будмайдан. Зранку перед святами почала працювати техніка. Хто є власником ділянки й що буде будувати в столичному лісі – робочі не знають.

"Ми приїхали на місце. Нам пояснили, що якась господиня Яна сказала їм виконати ці роботи. Я взяв в робочих її номер і набрав. Запропонував приїхати в лісопаркове господарство.

Вона сказала, що не приїде в неї все законно, вона багатодітна мати, їй ніколи, буде спілкуватись лише через юристів і всі питання щодо незаконної видачі землі до селищного голови Коцюбинського – Садовського. Вона ділянку купила і вважає, що має право робити все, що хоче,” – розповідає лісник Святошинського лісопаркового господарства Олександр Топчій.

За кілька годин, коли в ліс приїхали активісти, журналісти, помічник народного депутата Вячеслава Кутового, який очолив міжфракційне об’єднання "За збереження Біличанського лісу” та народний депутат Володимир Ар’єв. Приїхала й господиня ділянки – Яна.

"Вона нам сказала, що є помічником народного депутата. Якого? Не каже. Поводить себе вкрай нахабно й зверхньо. Зараз пішла – заховалась десь в лісі. По суті цей ліс вкрали не лише в громади Києва. Вкрали й в коцюбинської громади. Ми туту в дитинстві шашлики робили. Тут столик був,” – розповідає помічник народного депутата Олексій Туровський, який виріс в селищі.

Забудовниця, якою, як з’ясувалось, є Машталір Яніна Валеріївна пояснила журналістам, що кілька років тому придбала цю ділянку в Пакіс Яни Миколаївни за 360 тисяч гривень.

Пакіс Яна – киянка і, як нещодавно з’ясувалось, очолює ТОВ "Українську юридичну агенцію”, що нещодавно виграла право на юридичне обслуговування державного підприємства "Дельта-лоцман”. 500 годин послуг обійшлись платникам податків мало не в півтора мільйони гривень.

Ще одну ділянку на тій же вулиці Миру отримала Пакіс Неля, яка у телефонному довіднику значиться за тією ж адресою, що й Пакіс Яна.

Киянки, з слів співробітника "Української юридичної агенції”, писали заяви на землю самі, бо знали те, чого не знали місцеві – селищна рада дерибанить ліс і роздає ділянки.

Це ще раз доводить, що рекреаційний ресурс держави розподілили по-тихому з-поміж своїх.

"Довести те, що людина стала добросовісним набувачем у цій ситуації практично неможливо, бо про це показували загальнонаціональні канали та в Інтернеті інформації більш, ніж достатньо. Тому швидше за все постане питання повернення земельної ділянки в державну власність. Особа, яка продала цю земельну ділянка зобов’язана повернути кошти,” – роз’яснює, що мають робити нові власники лісу юрист Юрій Брикайло.

Новий будівельний майданчик перед святами розгорнувся поблизу єдиної ділянки в Біличанському лісі, яку встигли забудувати.

Тут місцевий лозинський – Андрій Старовойт – уславився тим, що, нарікши себе монахом-шаолінем, першим вирубав дерева й побудував собі пагоду в китайському стилі. Його люди обіцяли стріляти в лісника, якщо той не вгамується під час рубки дерев.

"Може громадянин України отримати ліс у приватну власність? Не може. Відповідно, мені надали земельну ділянку, де лісу немає,” – пояснював у 2009 році монах-шаолінь журналістам.

Лісу, де стоїть єдина в Біличанскьому лісі забудова, дійсно, тепер немає. Тут за наказом "монаха” винищили всі дерева.

"Якась помічниця народного депутата – якого не назвалась – подала прекрасну медійну легенду: вона бідна багатодітна мати, одну дитину всиновила, має трьох своїх. І тут буде будувати будинок, бо квартиру продала. Коли побачила помічників народного депутата Ар’єва, то поїхала. Хоче переконати, що на будівництво заміського будинку гроші є, а де жити немає. При цьому наказувала мені, щоб я не ходив її ділянкою, бо це приватна власність. А ще вчора це був ліс загального користування. Як і у випадку з Старовойтом – повинищують все під корінь, якщо вчасно не зупинити. І поставлять паркани,” – стверждує коцюбинчанин Андрій Скіпальський, який приїхав на місце події.

"Вони почали це робити перед святами, розраховуючи на те, що ніхто не кинеться рятувати ліс – всі будуть вихідні,” – додає Скіпальський.

Коцюбинчани новому сусідству забудовників були не раді. Вони вийшли, щоб повалити загорожу в лісі, порубати комунікаційні сполучення й не дати поставити будівельний вагончик.

"Не дамо ліс різать. Всьо,” – каже бабуся, що поспішила на захист лісу.

Люди згадують, що президент Янукович обіцяв: ліс таки збережуть і другий рік чекають на підписання указу, яким Біличанському лісу нададуть природоохоронний статус Нацпарку.

Коцюбинчани організували чергування на ділянці в Біличанському лісі. Будівельний вагончик з ділянки забрали.

Але у перший же робочий день після свят Машталір обгородила ділянку парканом.

За кілька тижнів до цього, на ділянку, яку тепер забудовують, підприємці пригнали техніку, щоб вивезти з лісу сміття.

"Люди, які приїхали на великих вантажівках пояснили, що це керівництво Київської області дало їм, підприємцям, команду повивозити з цієї ділянки лісу сміття – брили асфальту та будівельні уламки. Якщо не виконають, то будуть проти них санкції. Проблем вони не хотіли, тому погодились й вивозили,” – розповідає очевидиця Ірина.

Прибирання сміття – це була не турбота керівництва Київської області про те, що перед Великоднем в лісі слід прибрати. Таким чином підприємці своїм коштом просто розчистили для бідної помічниці народного депутата ділянку лісу від сміття.

Нагадаємо, що у 2008 році селищна рада Коцюбинського роздала ділянки київського лісу у приватну власність депутатам селищної ради, їхнім родичам та підставним особам.

Коли паювати так 4 тисячі гектарів по 10-15 соток стало важко, до схеми ввели кооперативи, на які заводили мало не по 100 гектарів. Опікуються дерибаном чиновники на рівні Київської області та місцевих рад.

Прінтскрін із сайту ОДА – телефон Башуна відповідає телефонам кооперативу

Прокуратура Київської області подала проти кожного з власників ділянок до суду. Вже скасовано понад півсотні актів права власності на землю. Щодо актів, виданих Андрію Старовойту та Яні Пакіс, то справи слухатимуться найближчим часом.

"Якщо земельні ділянки, передані у приватну власність з порушенням закону, були в подальшому продані, то покупець вважається добросовісним набувачем права власності на ці ділянки.  Українське законодавство передбачає можливість повернення у державну власність землі навіть від добросовісних набувачів. Тому жодним чином незаконно роздані ділянки не залишаться у приватній власності,” – повідомляють в прес-службі прокуратури Київської області.

"На даний час прокуратура у суді доводить незаконність відчуження землі Біличанського лісу, в тому числі ділянки, про яку ви запитуєте (ділянка Пакіс – прим. авт.). Вже після цього можна буде розпочинати процедуру безпосереднього повернення земельних ділянок  від добросовісних набувачів. Оскільки йдеться про землі лісового фонду, то далі йтиметься про засадження їх деревами, тобто відновлення лісу,” – додають у прокуратурі.

Окрім актів фізичних осіб в судовому порядку триває скасування реєстрацій скандальних кооперативів, на які заводили ліс сотнями гектарів. Вже скасована реєстрація кооперативів "Біличанка” та "Спільнота”.

Щодо кооперативу "Спільнота”, реєстрацію якого нещодавно скасувала прокуратура, то його очільником був син депутата Ірпінської міської ради – Пєший Олексій, який не результативно балотувався від ВО "Батьківщина”. На його профілі в соціальній мережі видно, що він перебуває в Лос-Анджелісі.

Син Пєшего в 21 рік отримав для кооперативу з 75 гектарів столичного лісу

Батько Пєшого на звіті Ірпінського міського голови Володимира Скаржинського фактично визнав і підтвердив, що дерибан Біличанського лісу Коцюбинською та Гостомельською радами по суті його рук справа.

Тепер Пєший хоче збільшити й межі Ірпеня, де він уже просив 290 гектарів надати йому для кооперативу "Зелений гай”, щоб покращити свої умови проживання.

"Моя заслуга  це 4000 гектарів по Коцюбинському. Це моя заслуга. 3 800 гектарів  по Гостомелю. Повірте, і це буде зроблено. В смт Коцюбинське в якому знаходиться селищний голова, якого прізвище Садовський, разом з групою товаришів, які депутати Ірпінської ради, колишнім начальником земельного відділу Пєшим, обласними депутатами взялися за це питання і вирішили. Якщо хочеться комусь, то він воює і бореться за територію,” – пояснює, як роздерибанили Біличанскьий ліс селищні ради й хто за тим всім стоїть депутат Ірпінської ради Валерій Пєший.

Акти права власності на землю у роздерибаненому лісі Пєший підписував як працівник Держкомзему власноруч. Депутат привселюдно наголосив, що стосовно земельних питань, мав зустріч днями з головою Державної агенції земельних ресурсів – Сергієм Тимченко.

Вочевидь, скасування актів й кооперативів стимулювало власників ділянок терміново розпочати будівництво, щоб спробувати таким чином залишити за собою ділянки.

Автори:

Ігор ДомбровськийІгор Домбровський, ІР ГО "Самозахист”

Наталія Соколенко, журнаілстка

Олена Жежера, журналістка

Джерело: http://www.kotsubynske.com.ua/2013/05/13/lisovyj-hambit-pomichnycja-nardepa-buduje-majetok-v-bilychanskomu-lisi-kolonka-avtora/

Переглядів: 1136 | Додав: Лаврентий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 SB-900  
0
Молодцы свободовцы, единственная партия что сможет защитить Беличанский лес от уничтожения.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту