Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2012 » Червень » 13 » Під Києвом палять паркани, рятуючи парк з німецькими похованнями
6:06 PM
Під Києвом палять паркани, рятуючи парк з німецькими похованнями
Невідомі зруйнували і спалили паркан, який був встановлений в Парку активного відпочинку "Курган" міста Ірпеня.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, ще напередодні підпалу парканом була відгороджена земельна ділянка приблизною площею 0,10 га. Згодом одну сторону паркану зруйнували, а інші три сторони спалили.

"Я особисто приїхав перевірити цю інформацію і дійсно переконався в її правдивості. Цинічність забудови в Парку активного відпочинку "Курган" полягає в тому, що людина, яка купила цю ділянку і почала будуватися, бачила, що вона купує ділянку в парку, за який разом з місцевими мешканцями бореться громадській рух захисту зелених зон м. Ірпеня", - розповів координатор руху Лаврентій Кухалейшвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені знову летять тріски: мешканці занепокоєні незаконними забудовами

За твердженнями місцевих старожил, на території цього парку у 1943 році точився запеклий бій під час визволення м. Ірпеня. Тепер там розташовані поховання німецьких воїнів.

Кухалейшвілі відзначив, що громадськість звернулась до Посольства Німеччини з проханням посприяти у проведенні пошукової розвідки та Міністерства закордонних справ України з вимогою зупинити будівництво в Парку активного відпочинку "Курган" до підтвердження чи спростування вищезгаданої інформації.

"В разі підтвердження цієї інформації ми будемо вимагати від влади надати цьому парку статусу "місця проведення бойових дій", і тоді він автоматично підпаде під захист ЗУ "Про культурну спадщину", - пояснив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крадіям і проституткам не місце при владі!" - В Ірпені розгоряється старий "зелений" скандал

Також він закликав місцевих мешканців активно приєднуватись до порятунку парку.

"Особисто я не хочу, щоб моя дитина сиділа біля комп'ютера, граючись у комп'ютерні ігри. Я хочу, щоб наші діти проводили своє дозвілля так само активно, як і колись ми з вами - катаючись у парку взимку на лижах і санчатах", - уточнив Кухалейшвілі.

Денис ТИМОШЕНКО

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/np-photo/_pid-kievom-palyat-parkani-ryatuyuchi-park-z-nimeckimi-pohovannyami/439463">Gazeta.ua</a>
Переглядів: 923 | Додав: lavrentiyberiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту