Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2012 » Травень » 27 » "Крадіям і проституткам не місце при владі!" - В Ірпені розгоряється старий "зелений" скандал
6:02 PM
"Крадіям і проституткам не місце при владі!" - В Ірпені розгоряється старий "зелений" скандал

Під Києвом - у місті Ірпінь - знову розгоряється скандал навколо забудови Парку героїв. Зелена зона, на території якої розташоване поховання 57 радянських воїнів, які загинули, звільняючи місто від німецьких загарбників, в черговий раз опинилась під загрозою знищення.[ ?]

Як стало відомо Gazeta.ua, вчора забудовники намагались там поставити паркан.

"Паркан ми не дали поставити, але робітники встигли встановити майже всі стовпчики", - розповів координатор громадського руху захисту зелених зон м. Ірпеня Лаврентій Кухалейшвілі.

У минулому році скандал навколо забудови Парку героїв набув міжнародного розголосу через втручання російського політика, лідера ЛДПР Володимира Жириновського, який написав президенту Віктору Януковичу телеграму з проханням розібратися та захистити парк.

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Ірпені обурені люди прогнали забудовника, захищаючи ліс і солдатську могилу

"Потім до нас приїжджав губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк і пообіцяв громаді, що захистить цей парк від забудови. Він виділив 150 тисяч гривень з бюджету області на його облаштування, а також ще 100 тисяч гривень на дороги навколо нього", - додав Кухалейшвілі.

Парк облаштували, дороги відремонтували, а питання із недоторканністю парка так і не вирішили.

"Губернатору ірпінська міська влада відрапортувала, що питання вирішено, але у людини, яка купила цю ділянку, як були державні акти на право власності, так і залишились, і ніхто їх не скасовував", - пояснив громадський діяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Врятуй своє дерево" - Ірпінь хочуть вберегти від масової вирубки

Місцеві мешканці активно виступили проти забудови парку і запевнили господарку скандальної земельної ділянки, що "нікому не дозволять будувати на кістках загиблих воїнів".

"Вчора я зустрічався з заступником губернатора Київської області – паном Спаським, який запевнив мене, що губернатор не допустить будівництво в парку і остаточно вирішить це болюче питання", - наголосив Кухалейшвілі.

Захисники зелених зон звернулись також до Ірпінського міського голови Володимира Скаржинського та міськради з вимогою "негайно і остаточно вирішити це питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені хочуть прогнати мера через масову забудову зелених зон

"Громада на грані соціального конфлікту. Не шуткуйте з вогнем. Якщо ви не вирішите це питання, ми знову всією громадою прийдемо до вас особисто і змусимо це зробити за нашої присутності", - заявили активісти.

"Їм треба піти з власної волі, поки ми не винесли їх на руках на смітник історії. Крадіям і політичним проституткам не місце при владі", - вважають місцеві.

Люди заявили, що продовжують боротьбу за збереження зелених зон в Ірпені, почавши самостійно наводити лад і облаштовувати парки "Героїв", "Дитинства" та "Відпочинку" ім. Михайла Стельмаха.



Переглядів: 675 | Додав: CityzenIrpin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту