Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2012 » Березень » 26 » В Ірпені напали на захисника парку
10:26 AM
В Ірпені напали на захисника парку

«Наші діти не хочуть рости на асфальті», «Залиште дітям місця для розваг» - такі плакати з’явилися в зелених зонах Ірпеня. Більше півроку місцеві жителі борються із забудовниками за право мати парки і сквери. Днями з’явилася перша жертва цієї боротьби – захисник зелених зон Євгеній Овчаренко. Його жорстоко побили двоє невідомих. У Євгена розбите обличчя, рани на нозі та струс мозку.

Як розповів «Свідомо» сам постраждалий, це трапилося 29 лютого зранку біля парку активного відпочинку "Курган" на вул. 10-та Лінія.

Євген ішов на роботу, коли з лісу вискочили двоє чоловіків. Порівнявшись із ним, вони зненацька почали його бити. [ ?]

За словами Євгена, робили вони це мовчки і з особливою жорстокістю. Один із нападників бив кулаками по обличчю, а другий – трубою.

Овчаренка врятувало те, що через кілька хвилин з’явилися охоронці «Адмірал-клубу», який знаходиться поруч. Побачивши їх, нападники втекли.


Координатор громадського руху захисту зелених зон Ірпеня Лаврентій Кухалейшвілі переконаний: били через те, що Євген захищає місцевий парк.

«У січні ми з Євгенієм створили ініціативну групу на захист парку активного відпочинку «Курган» і вже зупинили кілька спроб знищення дерев у цьому парку», - каже Кухалейшвілі.

А напередодні побиття Євген не дозволив двом робітникам зривати плакати на захист парку, через що чув погрози на свою адресу.


Хто організував побиття, поки невідомо. Справу розслідує міліція.

«По цьому парку ми не бачили жодних документів. Ця ділянка активно продається і вже була кілька разів перепродана. Ми не знаємо, хто є її власником зараз», - каже Кухалейшвілі.

Він розповідає, що в Ірпені діє схема систематичного знищення зелених зон. Забудовники продають квартири в неіснуючих будинках, а замість того, щоб їх будувати, купують на ці гроші нові і нові земельні ділянки.

Ірпінські активісти добилися порушення кримінальної справи проти таких недобросовісних забудовників. Однак на їх місце приходять нові і боротьба триває далі.

Місцева вдала - не на боці ірпінців. Як розповів Лаврентій Кухалейшвілі, громадські слухання по затвердженню генплану Ірпеня провели формально. Замість того, щоб запросити мешканців міста, туди зігнали студентів.

"Тепер, згідно з цим планом, у східній частині міста взагалі не буде жодного парку", - розповідає КухалейшвіліГородяни з цим не погоджуються.


«Я живу поблизу парку уже 14 років і хочу, щоб мої троє дітей мали куди піти погуляти чи зимою на санчатах покататися», - заявляє Євгеній Овчаренко.


http://www.svidomo.org/defend_article/6130

Переглядів: 825 | Додав: CityzenIrpin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту