Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2012 » Березень » 12 » В ІРПЕНІ ПОЧАВСЯ НОВИЙ СКАНДАЛ НАВКОЛО ВКРАДЕНИХ ЗЕЛЕНИХ ЗОН!
2:07 PM
В ІРПЕНІ ПОЧАВСЯ НОВИЙ СКАНДАЛ НАВКОЛО ВКРАДЕНИХ ЗЕЛЕНИХ ЗОН!
Ірпінь – це насправді унікальне в усіх відношеннях місто. Місто в лісі. Де ще можна побачити цілі гектари соснового лісі, які межують с громадською забудовою. Ірпінь завжди мав славу курортного міста. Завдяки надзвичайним властивостям повітря на території Ірпінського регіону було більше 50 піонерських таборів та санаторіїв, де кожного року відпочивали та оздоровлювалися тисячі дітей.

На разі це унікальне місто опинилося на межі повного знищення. І все завдяки зручному розташуванню недалеко біля Києва. Ірпінь, як і багато населених пунктів поблизу Києва не оминув будівельний бум. Всі хочуть жити в місті де завдяки сосновим Зеленим зонам повітря відрізняється в рази від того самого Києва. Але ніхто не задумується, що для того, щоб побудувати недороге та «доступне» житло винищуються останні Зелені зони.

В місту до влади прийшли окупанти, антинародна влада, яка все що хоче, це нажитися на розпродажі нашої Землі та його остаточному знищенні, як курортного містечка. Переважна більшість депутатів Ірпінської міської влади є забудовниками і заробляють гроші на знищенні нашого міста. На разі в Ірпені 6 забудовників будують більше 140 житлових об’єктів, і це тільки початок!

Окупанти не гребують нічім, і це доказав нещодавній скандал навколо спроби забудувати Зелену зону в який знаходиться могила 57-мі радянським воїнам, яки загинули під час визволення нашого міста від німецько-фашиських загарбників – Парк «Героїв». Брудні волохаті руки депутатів вже побралися до самого святого до місць бойової слави! До могил молодих хлопців, які поклали свої життя для нашого з вами майбутнього. Що і казати влада не боїться живих, а що казати вже про померлих.

Коли ми дізналися, що депутати крадії, роздали під забудови землі навколо могили воїнам. Ми сказали, що не дамо спаплюжити Славу загиблим воїнам і не дамо будувати на кістках загиблих. І не дали! Всі в літку минулого року почули про скандал навколо могили загиблим воїнам. Навіть В.Жириновський звернувся з відповідної телеграмою на адресу президента України В. Януковича.

Але тоді ми навіть і уявити не могли наскільки все серйозно! Коли ми розворушили зміїне кубло то на гору полізли справді шокуючи речі. Всі остаточно зрозуміли, що до влади прийшли люди не покращувати добробут місцевого населення, а прийшли крадії для власного збагачення.

Влада не залиши в місті Ірпені зі східної його сторони жодного Парку, жодного місця для відпочинку і оздоровлення місцевих мешканців. І це при тому, що саме східна частина Ірпеня завжди славилася своїми Зеленими зонами! Це підтвердилося під час проведення громадських слухань навколо затвердження Генерального плану розвитку м. Ірпеня, які влада просто і нахабно сфальсифікувала!

Звичайно ми не могли погодитися, що нам не залишили парків та місць для відпочинку. І почали боротися проти региАнальної влади за свої культурні і соціальні права.
Ми, створили ініціативні групи захисту парку «Відпочинку», парку активного відпочинку «Курган», парку «Котляревського» та ін. Потім, ми об’єднали ці групи в Громадський рух захисту Зелених зон м. Ірпеня і почали плідно відстоювати свої права та захищати ці останні Зелени зони від забудови!

Ми, чотири рази зупиняли будівництво в останній великій Зеленій зоні східної частини м. Ірпеня – парку «Відпочинку», і всі чотири рази забудовники відступали, і це при тому, що на той момент у них були всі необхідні документи для початку будівництва! Всі ці чотири спроби забудови були широко висвітлені в ЗМІ та на телебаченні.

Після першої спроби, ми провели мітинг присвячений 68-й річниці визволення м. Ірпеня від німецько-фашиських загарбників, та провели акцію «Збережи своє дерево» де кожний охочий міг взяти під особисту охорону любе вподобане дерево та розмалювати його водоемульсійною фарбою, жовто-блакитних кольорів. Це дала нам змогу привернути увагу всього міста до проблеми відсутності місць для відпочинку та оздоровлення місцевих мешканців. Людям сподобалася наша креативна ідея, і тепер багато людей знають наш парк «Відпочинку», як розфарбований ліс. До ініціативної групи захисту Зелених зон м. Ірпеня приєднали, син видатного класика Української літератури Михайла Стельмаха, та мати нашої яскравої зірки Світлани Лободи – Наталія Василівна Лобода.

Завдяки місцевим мешканцям, яки знали Михайло Стельмаха особисто, і яки казали, що за словами самого Стельмаха саме, наш парк «Відпочинку» надихав його на створення своїх геніальних творів. У нас з’явилася ідея вшанувати нашого земляка і назвати парк «Відпочинку» на честь Михайла Стельмаха! 24 травня цього року Михайлу Стельмаху виповнилося б 100 років, і ми, як вдячні земляки повинні гідно відсвяткувати цю ювілейну дату. На разі, ми вже звернулися до голови спілки письменників України – Баранова Віктора Федоровича, та заручилися його підтримкою!

Зараз до мене почали звертатися люди з Сімферополя, Харкова, Луганська і казати, що вони почули про нашу проблему і такими самими засобами відстоюють свої парки і Зелени зони. Це не може не радувати, адже всі розуміють, що якщо не боротися за свої права то нам взагалі нічого не залишать!

Потім, як тільки випав сніг, ми пішли захищати іншу Зелену зону, парк активного відпочинку «Курган», та створили ініціативну групу з місцевих мешканців. Це Зелена зона в який, ми всі провели своє дитинство катаючись на лижах та санчатах. Завдяки природним ландшафтам, ця зона відрізняється своєю унікальністю. І ми, повинні зберегти цю зону для активного відпочинку наших дітей, не дома зо комп’ютерами, а на повітрі, активно проводячи своє дозвілля. За словами місцевих мешканців, в цій Зеленій зоні, під час другої світової війни, було поховано багато німецьких вояків.

Ми, не можемо допустити, щоб і на їх кістках будували будинки, адже допоки не похований останній воїн, війна не закінчилася. Ми, вже звернулися до ВГО « Союз народна пам'ять», для того, щоб провести пошукову розвідку і доказати, що ця Зелена зона є також місцем проведення бойових дій, для того, щоб ця зона підпала під дію ЗУ « Про культурну спадщину», як місце проведення бойових дій. Тоді вже ніхто не зможе зазіхнути на спаплюження місця бойової слави! Зараз ми, ще хочемо звернутися до посольства Німеччини, з проханням посприяти нам вшануванню місця поховання німецьких воїнів. До нашої ініціативної групи приєдналася людина, яка може стати символом захисту цього парку. Дочка відомого на весь світ кардіохірурга, світила мирової кардіохірургії Миколая Амосова – Катерина Амосова.

Щоб ви розуміли, всі ці Зелені зони в нас вже вкрали і на них є свідоцтва на право власності на землю, але ми вважаємо, що в нас їх незаконно вкрали і томи ні на мить не припиняємо свою боротьбу! І правильно зробили! Тоді у нас не було жодних доказів злочинних дій влади, а на разі з’явилися справді шокуючи та сенсаційні документи! І про це докладніше.
В мене зараз є документи, які доказують, що ці всі Зелені зони за, яки ми боролися У НАС ПРОСТО І НАХАБНО ВКРАЛИ!

Нам всім наша влада їздила по вухах, що ці всі зони були роздані попередньою владою. Вони про це казали скрізь і по телебаченню і в ЗМІ. АЛЕ ЦЕ ВСЕ НАХАБНА БРЕХНЯ!!! Ми всі знаємо, що попередня влада розікрала наші Зелені зони де тільки можливо, але і вони розікрали не все і залишили нам місця для відпочинку і оздоровлення закріпивши це відповідними рішеннями. Так мер міста В.Бондарь закріпив рішеннями Ірпінської міської ради за 8-ма Зеленими зонами статус ЗЕМЕЛЬ РЕКРЕАЦІЙНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, а саме:

1. Рішенням № 3041-70-V від 16.06.2009р., семидесятої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Сквер дитячий за адресою: м. Ірпінь, вул. Ломоносова, площею – 0.3720 га.

2. Рішенням № 3046-70-V від 16.06.2011р., семидесятої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Сквер загиблим воїнам в 1941-1945рр. за адресою: м. Ірпінь, вул. Героїв – вул. 7-я линия, площею – 0.4851 га.

3. Рішенням № 3039-70-V від 16.06.2011р., семидесятої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Парк культури і відпочинку за адресою: м. Ірпінь, вул. Жовтнева – вул. Н.Рибака, площею – 3 га.

4. Рішенням № 3037-70-V від 16.06.2011р., семидесятої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Сквер дитячий за адресою: м. Ірпінь, вул. Котляревського, площею – 1 га.

5. Рішенням № 3047-70-V від 16.06.2011р., семидесятої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Сквер в районі військового шпиталю за адресою: м. Ірпінь, вул. 11-я лінія, площею – 0.9673 га.

6. Рішенням № 3035-70-V від 16.06.2011р., семидесятої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Гідропарк в районі заплави р. Бучанки за адресою: м. Ірпінь, вул. Гостомельське шосе, площею – 3.5 га.

7. Рішенням № 3040-70-V від 16.06.2011р., семидесятої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Парк культури та відпочинку «Перемога» за адресою: м. Ірпінь, вул. ІІІ – Інтернаціоналу – К. Маркса, площею – 6.5866 га.

8. Рішенням № 3276-72-V від 16.06.2011р., сімдесят другої сесії, п’ятого скликання Ірпінської міської ради статусу земель рекреаційного призначення набув Парк культури та відпочинку «Лісовий» за адресою: м. Ірпінь, вул. К. Маркса – вул. Лісова, площею – 4.1035 га.

ВЛАДА СВОЇМ РІШЕННЯМ ВІД від 14.04.2012р. №440-10-VI, СКАСУВАЛА РІШЕННЯ ПОПЕРЕДНЬОЇ ВЛАДИ І ПЕРЕВЕЛА ЦІ ЗЕЛЕНІ ЗОНИ З ЗЕМЕЛЬ РЕКРЕАЦІЙНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ДО ЗЕМЕЛЬ ПІД ЖИТЛОВУ І ГРОМАДСЬКУ ЗАБУДОВУ!!!
ВОНИ НЕ МАЛИ ПРАВА ЦЬОГО РОБИТИ, АДЖЕ ВІДПОВІДНО ДО ЗУ «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах» від 17.03.2011р.!

Ці Зелені зони не мали права переводити з рекреації під забудову!!! І це корупція в особливо великих розмірах!!! Влада нахабно порушила чинне законодавство, і ми повернемо місту вкрадені в нас Зелені зони, не зважаючи на те, що на ці земельні ділянки є акти на право власності!!!

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ ЦЕ САМЕ ТІ ЗОНИ ЗА, ЯКИ МИ ЗАРАЗ АКТИВНО БОРЕМОСЯ, І ПРО, ЯКИ НАМ НАХАБНО БРЕХАЛИ, ЩО ІХ РОЗДАЛА ПОПЕРЕДНЯ ВЛАДА!!! Тут і сквер загиблим воїнам на вул. Героїв, і дитячий майданчик на вул. Ломоносова, і парк «Відпочинку» на вул. Жовтневій і сквер біля військового шпиталю, який вже майже знищили!

А САМЕ ГОЛОВНЕ ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ПАРК «ПЕРЕМОГИ», ЗА КІНОТЕАТРОМ «ПЕРУН», ЯКИЙ НА ВІДМІНУ ВІД ЗЕЛЕНИХ ЗОН, ЯКИ НЕ МАЛИ СТАТУС ПАРКУ, ТАКИЙ СТАТУС МАВ І БУВ ВІДПОВІДНИМ ЧИНОМ ОБЛАШТОВАННИЙ!!!
Навіть його влада у нас нахабним чином вкрала!!!

На минулому тижні я подав позовну заяву до Ірпінського міського суду, проти місцевою влади з вимогою:
1. Скасувати рішення Ірпінської міської ради від 14.04.2011р. №440-10-VI

2. Скасувати державні акти в вищезазначених Зелених зонах.

3. Визнати недійсними угоди щодо земельних ділянок в вищезазначених Зелених зонах.

4. Визнати державну реєстрацію земельних ділянок в вищезазначених Зелених зонах недійсною.

5. Витребувати з Ірпінської міської ради копії державних актів на право власності земельних ділянок в вищезазначених Зелених зонах.

6. Витребувати з Ірпінської міської ради список осіб, яким було надано земельні ділянки в вищезазначених Зелених зона.

7. Накласти арешт на земельні ділянки в вищезазначених Зелених зонах з метою недопущення їх відчуження на користь інших осіб шляхом продажу, дарування, обміну і таке інше.

8. Заборонити до вирішення справи судом будь – які дії пов’язані з будівництвом, а саме: встановлення паркану, спилів дерев, риття котлованів тощо, в вищезазначених Зелених зонах.

І я поверну вкрадені в нас Зелені зони назад до власності громади! Мова йде про більше ніж 20 га землю приблизною вартістю десь 10 000 000 мільйонів доларів, і це тільки земля!!! Якщо побудувати там «доступне» житло вартість зросте, що найменше в 10 разів! Але, я хочу щоб кожен з Вас зрозумів для чого ми хочемо залишити ці Зелені зони! Не для того, щоб виносити туди своє сміття, не для того, щоб там влаштовували свої місця для «відпочинку» антисоціальні елементи! А для того, щоб у нас і наших дітей були місця для відпочинку і оздоровлення! Для того, щоб наше місто не втратило того шарму і тієї привабливості, завдяки розташуванню тут Зелених зон і того насправді не з чим не порівняного повітря!

І мене не зупинять погрозу, намагання «домовитись», пропонування лягти під когось для отримання власного зиску! Це я роблю не за гроші, не за славу, а тому, що сам безмежно люблю наше місто, в якому я народився і виріс і з якого я впевнений можливо побудувати справжнє унікальне історико-культурне паркове місто! Туристичне передмістя Києва!

А ВЛАДІ, Я ХОЧУ ПЕРЕДАТИ ВЕЛИЧЕЗНИЙ ПРИВІТ ВІД ВСІХ МЕШКАНЦІВ НАШОГО МІСТА! ВИ ВЖЕ ПРОГРАЛИ!!! А МИ ПЕРЕМОГЛИ! І ВАШІ СПРОБИ ПЕРЕШКОДИТИ НАМ В ПОВЕРНЕННІ НАХАБНО ВКРАДЕНИХ ЗЕЛЕНИХ ЗОН, БУДУТЬ РОЗЦІНЕНІ, ЯК ЖАЛЮГІДНІ СПРОБИ НЕ СІСТИ ДО ВЯЗНИЦІ ЗА СВОЇ ЗЛОЧИНИ!

P.S. Подробиця скандалу навколо вкрадених у нас Зелених зон, та про корупцію в Ірпінський владі, дивіться сьогодні 12.03.2012р.,

на каналі ТВІ в програмі журналістських розслідувань «Знак оклику».

P.P.S. Ми, вже перемогли, і справа за малим, довести судову справу до логічного кінця! Я дякую всім і кожному хто нас підтримував і йшов до нашої перемоги до кінця!

З повагою,

Координатор громадського руху
захисту Зелених зон м. Ірпеня Лаврентій Кухалейшвілі
Переглядів: 1454 | Додав: lavrentiyberiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту