Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2012 » Лютий » 15 » КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО МІСЬКОГО ГОЛОВИ СТОСОВНО СТАНУ ВРАХУВАННЯ У ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПЛАНІ ПРОПОЗИЦІЙ ГРОМАДСЬКОСТІ
3:28 PM
КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО МІСЬКОГО ГОЛОВИ СТОСОВНО СТАНУ ВРАХУВАННЯ У ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПЛАНІ ПРОПОЗИЦІЙ ГРОМАДСЬКОСТІ
Шановний Володимире Даниловичу !
Ми, представники громадських об’єднань та громади міста Ірпінь, що підписались нижче глибоко стурбовані станом розгляду та врахування пропозицій до Генерального плану.
18 листопада 2011 р. у “Ірпінському віснику” та на сайті міської ради 17 листопада було оголошено про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості до Генерального плану.
Відповідно до пункту 5 «Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», затвердженого Постановою КМУ від 25 травня 2011 р. №555, повідомлення про початок процедури розгляди та врахування пропозицій громадськості має містити:

1. (пп.2) основні техніко-економічні показники та графічні матеріали, що відображають зміст містобудівної документації;
2. (пп.5) інформацію про місце та строки ознайомлення з проектом містобудівної документації;
3. (пп. 6) відомості про строк подання і строк завершення розгляду пропозицій;
4. (пп.7) інформацію стосовно запланованих інформаційних заходів.
Вся вищезгадана інформація не була надана громадськості для ознайомлення, тому дату 17 листопада не можна вважати датою початку подання пропозицій до Генерального плану.
До того ж, проведені так звані громадські слухання у вересні, 10 грудня і особливо 21 грудня у робочий час, були проведені без регламенту, визначеної квоти від різних округів міста, лічильної комісії, голосування тощо. Про громадські слухання 21 грудня взагалі не було повідомлено ні у засобах інформації ні на сайті міської ради.
Доступ до проекту Генерального плану у к. 2 міськвиконкому обмежився висвітленням тільки ескізу Генплану, що включає значні відмінності від реального проекту та без пояснювальної записки, а на сайті міськвиконкому виставлена схема Генерального плану взагалі без умовних позначень.
На даний час у Генеральному плані існують непогоджені питання стосовно забудови територій по вул. Героїв, Жовтневій, будинку творчості письменників та ін.
Нагадуємо, що відповідно до Постанови КМУ №555, затвердження Генерального плану міста без проведення відкритої і прозорої процедури розгляду пропозицій громадськості забороняється, а матеріали розгляду таких пропозицій є невід’ємною його складовою.
Враховуючи вищезазначене вимагаємо:
1. Розмістити у к. 2 виконкому всю вказану у Постанові КМУ №555 інформацію, що повинна надаватись громадськості для ознайомлення;
2. Визначити дати проведення загальноміських громадських слухань для розгляду проекту Ген плану та врахування пропозицій громадськості а також терміну їх розгляду;
3. Доручити Громадській раді при Ірпінському виконавчому комітеті провести збори делегованих представників громадських організацій та громади міста для формування відповідно до вказаної Постанови КМУ №555 погоджувальної комісії;
4. Для проведення зазначених громадських слухань спільно із Громадською радою при Ірпінському виконавчому комітеті розробити Положення про громадські слухання щодо врахування пропозицій до Генерального плану, у яких передбачити квоту представництва від округів міста та відповідні процедури голосування.

Підписи :
Редич О.В.- голова ІМГО “Українська Народна Рада”;
Зборовський А.І. - голова Ірпінського осередку “Просвіта”;
Ледньова Т.А. – ГО “Жіноча організація “Лада”;
Кухалейшвілі Л.Ю. – координатор громадського руху захисту зелених зон м.Ірпеня;
Біркіна Л.В. – ГО ” Антонов”;
Брусенцов О.С. - ІМГО “Активність”;
Небога Л.П. – ГО” Союз жінок Приірпіння за майбутнє дітей та безпечене довкілля”; Бенківський О.Б. – ГО “За справедливість;
Сірош В.А. – ГО “Рідне місто”;
Мельничук Ю.Л. – Ірпінський козацький осередок МГО – „Міжнародна Академія козацтва”;
Дубенчак Т.С. – Благодійна організація дітей-сиріт та багатодітних родин „Разом за життя”;
Наказненко О.Г. – ЗМІ „Зоря Приірпіння” та ін.

(Вх. №5913/01-13 від 28.12.2011 р.)
Підписи на підтримку Звернення продовжують надходити .
Підписний лист на підтримку Звернення знаходиться у Ірпінському крєзнавчому музеї.

Запрошуємо громаду м. Ірпеня прийняти участь у формуванні прозицій до Ген. плану, подання кандидатур до експертної групи.

Ескіз одного із креслень Ген. плану м. Ірпінь можна проглянути тут >>>>>>>>>.
Будемо раді отримати пропозиції від фахівців з містобудування, екології, соціології, комунального господарства.
Пропозиції можна залишати як коментарі до даного повідомлення.

Джерело: http://www.imounr.org.ua/?p=17451#more-17451
Переглядів: 1202 | Додав: lavrentiyberiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

Друзі сайту