Парк Героїв

Пошук

Наше опитування

На твою думку ситуація з Парком Героїв це:
Всього відповідей: 147
Головна » 2011 » Серпень » 5 » В Ірпені обурені люди прогнали забудовника, захищаючи ліс і солдатську могилу
5:37 PM
В Ірпені обурені люди прогнали забудовника, захищаючи ліс і солдатську могилу

У місті Ірпінь, що під Києвом, відбулось зіткнення між представниками місцевої громади та новим власником земельної ділянки, яка розташована на території лісопаркової зони між вулицями Героїв, Натана Рибака та Ломоносова. Конфлікт загострився через наявність на ділянці пам'ятника-захоронення 57 радянських воїнів, які загинули саме на цьому місці 1943 року, визволяючи Ірпінь від гітлерівських загарбників.

Як стало відомо Gazeta.ua, дозвіл на забудову зеленої зони було надано рішенням Ірпінської міської ради № 629 від 16 червня 2011 року.

У неділю, 24 липня, біля пам'ятника загиблим воїнам відбулись збори місцевої громади. Їхнім результатом стало створення громадської організації захисту Ірпеня. Головою організації було обрано адвоката Лаврентія Кухалішвілі.

"Не спитавши нашої згоди, наш маленький куточок зеленої зони, в якому знаходиться захоронення 57 воїнів, хочуть забудувати. Влада знахабніла вже настільки, що не боїться гніву ні живих, ні мертвих. Досить вже мовчки спостерігати, як власність громади дерибаниться кучкою крадіїв", - заявив Кухалішвілі.

Організаторами та учасниками зборів було підписано спільну резолюцію про оголошення зеленої зони у межах вулиць Героїв, Н.Рибака та Ломоносова парком Героїв. Свої підписи під документом поставили майже 300 чоловік. Його було передано до Ірпінської міської ради із вимогою затвердити створення парку Героїв відповідним рішенням депутатів.

Не дивлячись на це, зранку, 25 липня, до парку почали завозити будівельні матеріали. Місцеві мешканці зібрались миттєво. У конфлікті взяло участь близько сотні чоловік. На місце події прибули дільничні міліціонери та представники влади - перший заступник мера-"регіонала" Ірпеня Микола Головкевич та депутат Ірпінської міської ради від "Батьківщини" Костянтин Журавель. Останні лише розводили руками: право на власність землі вже оформлено, рішення про забудову є.

"Але, звісно, будувати щось на кістках наших пращурів не можна", - зауважив Головкевич.

"Голос одного може і не почують, а голос громади не почути не можливо! Досить вже бути просто бидлом в очах можновладців. Пора вже ставати громадою, яка спільно нагадає, що влада - лише наші слуги, які повинні створювати нам добрі умови для життя", - зазначила активістка організації захисту міста Тетяна Ледньова.

Водночас представниця забудовника і, за її ж словами, власниця конфліктної ділянки, відмовлялась перед обуреними людьми представлятись і показувати документи із дозволом на забудову території. Крім того,  вона спробувала видерти із рук мітингувальників копію державного акту на право власності на земельну ділянку.

"Схема приблизно така: місцевий депутат або інша особа на державній посаді у міській владі звертається до рядового мешканця міста Васі із пропозицією заробити, умовно кажучи, 1000 грн, - розповіла ірпінська активістка Світлана. - За ці гроші від Васі просять подати заяву до міської влади із проханням виділити йому по праву земельну ділянку. Міська рада приймає відповідне рішення, на ім'я Васі оформлюються необхідні дозвільні документи. Згодом Вася і вищезгадана посадова особа ідуть до нотаріуса і переоформлюють цю ділянку на іншу людину. Далі можна перепродувати цю землю кому-завгодно. Вася отримує свою тисячу гривень, чиновник – значно більші гроші за реальну вартість ділянки, а покупець-забудовник – територію під забудову. Усі задоволені. Окрім місцевої громади, думки якої навіть не спитали".

"Ми маємо право оскаржити ваше право власності на цю землю в суді. І допоки суд не винесе своє остаточне рішення, ви тут жодного стовпчика не поставите! А якщо таки зараз почнете будівництво, ми усе знесемо. Так що чекайте на рішення суду", - попередив забудовника юрист Олександр Ситницький. За його словами, наразі готується відповідний позов громади Ірпеня.

Як результат, представники забудовника були змушені повантажити привезений будматеріал назад до вантажівки і поїхати геть. Але ірпінчани пообіцяли й надалі охороняти зелену зону і вимагати від влади визнати її рекреаційною.



Дивитися фоторепортаж заходу http://geroiv.at.ua/photo/zbori_2011_07_24/2
Переглядів: 821 | Додав: Agent | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту